NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Artă fără limite. O pictoriță din Bălți a găsit soluția perfectă pentru cei care vor să iasă din tipare

Arta nu are limite. O demonstrează o tânără pictoriță din Bălți, care, de curând, a început să deseneze pe maiouri, blugi și genți. Victoria Balica își uimește clienții cu reproducții ale unor picturi arhicunoscute, personaje din poveste și peisaje, parcă rupte de realitate. 

„Astăzi voi desena pe un maiou. O domnișoară mi-a expediat un desen și a solicitat să-i pictez această pasăre. Aici este puțin altfel. Este primăvară și mulți sunt inspirați să poarte haine în culori aprinse. Voi improviza, dar nici nu trebuie să ne abatem de la desenul inițial”, a povestit Victoria Balica.

Pentru ca desenele să-și păstreze nuanțele viu-colorate, articolele de vestimentație sunt prelucrate cu grund.

„Cea mai potrivită soluție este vopseaua albă. Pe suprafața unde vom aplica desenul, trebuie să aplicăm voseaua albă și să așteptăm 24 de ore, pentru ca aceasta să se usuce. Realizarea unui asemenea desen durează 3-5 ore, dacă sunt detalii mici. Vopseaua nu trebuie să se usuce. Ea se usucă rapid și trebuie de lucrat operativ”, a adăugat pictorița.

Un client mulțumit este cea mai mare recompensă pentru Victoria.

„Primești mai multă satisfacție, când persoana este mulțumită. Chiar nu este vorba de venit. Mereu mi-a plăcut să fac oamenii să se simtă bine. Dacă omul este mulțumit, am motivație să muncesc mai departe”.

Tânăra pictoriță spune că, în sfârșit, și-a găsit ocupația care îi aduce satisfacție și care îi permite să iasă din tipare.

„Îmi place să ies din tipare pentru că sunt om de artă. Am decis să-mi desenes o bucată din creația lui Klimt. Este unul din pictorii mei preferați. Pictura se numește „Sărutul”. Este interesant să dai o viață nouă hainelor vechi”.

Articolele de vestimentație personalizate s-au dovedit chiar și pe placul reprezentanților sexului puternic.

„Această haină are trei ani. Este de firmă, de calitate bună și am decis să o reînnoiesc. Am ales între pisică sau un alt animal. Am vrut un urs, dar era prea agresiv, așa că am ales panda. Am decis ca acest desen să fie o părticică de artă pe spatele meu”.
„Mi-am cumpărat recent o haină din piele. Nu avea nimic obișnuit. Am decis să optez pentru un stil mohawk. Am ales acest desen cu aripi”, au spus clienții.

Prețul unui desen aplicat pe un articol de vestimentație, variază între 250 și 1500 de lei.

Materialul face parte din cadrul proiectului Consolidarea Presei Independente și a Educației Mediatice în Moldova derulat de IREX Europe,  cu suportul financiar al Biroului pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă al Departamentului de Stat american.
”Opiniile exprimate în această publicație nu reflectă neapărat poziția IREX Europe”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"