NordNews
Avem ce spune

VIDEO | ASP vine cu o reacție la scrisoarea deschisă a tânărului care a picat examenul auto și publică video din timpul probei

După ce un tânăr care a picat examenul pentru obținerea permisului de conducere și a adresat autorităților o scrisoare deschisă în care critică modu în care se fac aceste probe, reprezentanții Agenției Servicii Publice (ASP) au venit cu o reacție și au și publicat imagini video din timpul examenului, scrie tv8.md.
Funcționarii de la ASP spun că examenul a a fost transparent și obiectiv: „Vehiculele de examinare ale Agenției sunt dotate cu sistem GPS, fapt ce permite în orice moment identificarea locului în care se află mașina de examinare. În urma analizei înregistrărilor video a tentativelor de susţinere a probei practice din data de 5 martie 2019 şi 18 mai 2019, comisia de examinare instituită a constatat faptul că atitudinea examinatorilor faţă de candidatul Anatol Fornea a fost una calmă, corectă și respectuoasă, precum şi viceversa”, se menționează într-un comunicat de la ASP.
Potrivit celor de la aSP, examinatorul a efectuat prezentările de rigoare și a informat candidatul despre procesul şi ruta de examinare, cu momentul iniţierii etapei de probă. În timpul examenului s-au sesizat câteva încălcări de la regulile de circulație, iar la final, tânărului i-a fost comunicat rezultatul evaluării și motivele penalizărilor aplicate pe parcursul testării.
„Nici la momentul evaluării, nici în termenul prevăzut pentru contestații, candidatul nu a avut obiecţii privitor la rezultatul obținut şi nu a înaintat vreo petiţie în acest sens. După investigarea prestației sale, calificativul „Respins” corespunde grilei de evaluare conform punctelor acumulate”, spun funcționarii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"