NordNews
Avem ce spune

VIDEO | „Așteptăm vremurile bune”. Locuitorii din Bălți, despre victoria detașată a echipei PAS

În timp de unii locuitori din Bălți se bucură de victoria detașată a Partidului Acțiune și solidaritate la alegerile parlamentare de duminica trecută, alții sunt sceptici și consideră că scrutinul a fost fraudat. Totuși, oamenii speră la un viitor european și că echipa PAS va  înfăptui toate promisiunile electorale.

 „Mă bucur că s-a întâmplat așa, aceasta este speranța spre un viitor fără corupție și fără de elită. Mi-a părut foarte bine de eșecul lui Dodon și Voronin.”

„Poporul nostru, întradevăr, a revenit la normal, oamenii au înțeles că doar cu ei vom face un pas înainte. Noi lucrul nostru l-am făcut, poporul i-a ales, deja așteptăm vremuri bune, așteptăm copiii să se întoarcă în țară. Câteodată mă întrebam, oare mai avem șansa să rămânem în țara asta, sau nu.”

„-Trebuie să vedem ce vor face.

-Aveți încredere în ei?

-Sperăm că vor face ceva.”

„Avem o speranță, dar nu mai credem în nimeni, cei de vârsta noastră nu mai cred în nimic. Sperăm, totuși că vor face treabă.”

„Aș vrea să avem încredere, să vedem ce va fi mai departe.”

„-Foarte bine, foaret fain.

-Credeți în ei?

-Evident! Vor merge pentru un viitor european pentru țară și evident pentru o dezvoltare mai avansată decât cea pe care am văzut-o în ultimii ani”, au spus oamenii.

Cei care pun la îndoială capacitățile și posibilitățile Partidului Acțiune și Solidaritate, cred că echipa nu va realiza nimic bun pentru Republica Moldova.

„-Rău.

-De ce?

-Pentru că acolo nu sunt profesioniști. Oamenii vor veni direct din stradă. Nu trebuie să ne așteptăm la nimic bun.”

„Coșmar…Va fi o gaură…”

„Chiar nu înțelegeți, voi, tinerii, că a fost un spectacol regizat. Ce este nou, este greu de crezut. Până când deputații nu vor întoarce fața către oameni, așa va continua, unde ați văzut ca cel sătul să-l ridice pe cel flămând?”

„-Ei nu au învins, ei au pierdut.

-De ce?

-Pentru că ei nu au puterea să se ridice la acest nivel. Consider că alegerile au fost fraudate”, au declarat cetățenii.

Amintim că la alegerile din 11 iulie, Partidul Acțiune și Solidaritate a obținut 52,80% din sufragii sau aproape 800 de mii de voturi. Asta înseamnă 63 de mandate în viitorul Parlament. Blocul Comuniștilor și Socialiștilor s-a clasat pe locul doi, cu doar 27,17% din voturi, obținând 32 de fotolii în noul legislativ.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata