VIDEO | Atenție la mesajele de pe transportul public, din cluburile de noapte și locurile publice din Bălți. Sesizează poliția!

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

„Stop alcool la volan!” este mesajul care poate fi văzut pe sute de unități de transport, care circulă pe străzile orașului Bălți. Reprezentanții mai multor companii de transport, cluburi de noapte, dar și instituții medicale din oraș, în colaborare cu poliția de patrulare, s-au mobilizat pentru a contribui la diminuarea numărului accidentelor rutiere.

„Am discutat practic cu toți șoferii, le-am explicat situația, toți sunt de acord. Fiecare, care este demn și vede că există o situație de așa gen, va telefona la numărul indicat pe automobil, pe abțibild, și poate, într-adevăr, va fi o situație cu mult mai bună în țară”, spune administratorul unei companii de transport din Bălți.

„Sesizați poliția despre șoferii care conduc în stare de ebrietate!” este îndemnul taximetriștilor din Bălți. Peste 200 de taxiuri din oraș au imprimate pe parbrizuri un asemenea mesaj.

„Eu, în general, consider că cei băuți trebuie să fie lipsiți de dreptul de a conduce, iar permisul să le fie suspendat pe viață. Desigur, voi suna dacă voi observa că la volan este o persoană în stare de ebrietate, voi bate alarma, din cauza unui alcoolic nu trebuie să sufere oamenii”.

„Destul de normal, deoarece se întâlnesc des șoferi care servesc la volan, indiferent de specialitate, trebuiesc luate măsuri speciale, ca șoferii să nu consume, în caz contrar, să fie privați de dreptul de a conduce pe viață, cum se practică  în țările europene”, spun taximetriștii.

Aceleași mesaje sunt imprimate și pe transportul public din Bălți.

„Noi ne alăturăm la campania națională „Stop alcool la volan!”. Este o campanie foarte importantă, pentru că cred că viața are prioritate”.

„Băutul duce tot timpul la accidente. Trebuie să ne apărăm unul pe altul, de exemplu, dacă l-ai observat cu miros de alcool la volan, trebuie de sunat organele competente, este număr de telefon”.

Campania este susținută și de localurile de agrement din oraș.

„Importanța acestei campanii este în primul rând pentru siguranța oamenilor, atât a pietonilor cât și a șoferilor. Noi suntem contra băuturilor alcoolice la volan și spunem STOP! Dacă vedem careva persoane, care consumă băuturi alcoolice, noi o să facem tot posibilul de a-i împiedica să urce la volan”.

Potrivit poliției de patrulare, la Bălți numărul accidentelor rutiere este în ușoară scădere.

„În ultimele nouă luni, pe teritoriul municipiului Bălți s-au produs 53 de accidente rutiere, unde au decedat 5 persoane, iar altele 53 s-au ales cu leziuni corporale. În comparație cu anul trecut, sunt mai puține accidente rutiere și  persoane traumatizate la Bălți”, reprezentant Regimentul de Patrulare Nord, Eugen Munteanu.

Campania „Stop alcool la volan!” este organizată la inițiativa Inspectoratului Național de Patrulare.

 

 

leave a reply