NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Au mers la furat MILIOANE ziua în amiaza mare. 800 de metri de apeduct au fost extrase ilegal la Florești

Mai multe persoane au fost prinse în flagrant în timp ce furau mai multe țevi ale unui segment de apeduct nefinalizat, din preajma satului Alexeevca, raionul Florești. Totul s-ar fi întâmplat pe 18 octombrie curent. Anunțul a fost făcut public de către  SA „Servicii Comunale Florești”.

„Furt cu ”iz de milioane ”. La data de 18.10.2021 a fost identificat faptul sustragerii unui segment de apeduct (construcție nefinalizată) din preajma s. Alexeevca, r-nul Florești, în direcția apeductului Soroca-Bălți. Este vorba de circa 800 metri de rețea metalică, cu diametrul 500 mm, care au fost ilicit extrase din pămînt, utilizînd tehnică specializată în acest sens”. 

Persoanele implicate în furtul țevilor au fost prinse în flagrant de către oamenii legii, în momentul extragerii țevilor din pămînt. Cazul dat este investigat de către Ispectoratul de Poliție Florești în vederea tragerii la răspundere a infractorilor.

Versiunea preliminară a cazului dat, este sustragerea rețelei din oțel în vederea comercialiazării de metal. Pe lîngă paguba materială de peste un million de lei adusă întreprinderii, este prejudiciat întreg sistemul de alimentare cu apă a locatăților din preajma or. Florești, deoarece construcția apeductului dat avea ca scop asigurarea alternativă a consumatorilor cu apă potabilă din apeductul existent Soroca- Balti. Acțiuni ilicite de acest gen au avut loc și în anul 2017, cînd au fost sustrase circa 500 metri de țeavă de apeduct. Sperăm ca persoanele ce se fac vinovate vor fi trase la răspundere, iar pe viitor nu vor fi admise astfel de acțiuni.

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata