NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Au schimbat nordul Italiei pe cel al Moldovei. Cum doi soți și-au deschis un restaurant la Bălți, unde vin italienii

Au renunțat la marea Italie și au venit în Republica Moldova, unde și-au întemeiat propria afacere. Este istoria a doi soți care, acum șase ani, și-au deschis un mini restaurant cu bucătărie italiană în orașul Bălți. Aici, vin să se delecteze cu bucate alese, nu doar moldovenii, dar și italienii, stabiliți la Bălți și împrejurimi.


Inna este moldoveancă, dar a muncit mai mulți ani în Italia. Acolo l-a cunoscut pe Adriano, s-au îndrăgostit și au format un cuplu. Într-un moment de criză, Adriano a decis să renunțe la restaurantul pe care îl avea în Torino și și-au deschis unul la Bălți.

La început a fost dificil pentru că aici restaurantele sunt spațioase, iar în Italia sunt mici, cu 4-6 mese. Aici, nu știu de ce cred, că în localurile mici doar se bea, povestește Inna Goraș.

Inna și Adriano muncesc cot la cot deja de 13 ani și își uimesc clienții cu bucate preparate din produse italiene.

Mănâncă de toate, carne pe care o preparăm după o rețetă italiană, paste, pizza. Eu sunt pregătesc pizza, sunt profesionistă. De asemenea, pregătesc deserturile. El pregătește celelelate bucate, a adăugat antreprenoarea.
Arrabbiata, carbonara, șuncă, frișcă, pelmeni, colțunași cu cartori, colțunași cu brânză, borș și zeamă nu preparăm, ci doar bucate italiene, a adăugat soțul.

În restaurant, totul îți amintește de Italia, mobila, decorul și chiar vesela.

Am cumpărat locul, am făcut totul de la zero, personal. Toate materialele sunt din Italia, am făcut totul, lumină, podea și am amenajat cu obiecte aduse din Italia, a spus Andriano Brusa.

Italienii de la Bălți, spun că au fost cuceriți de moldovencele frumoase și oamenii cumsecade de aici.

Mâncarea este gustoasă, oamenii sunt educați, respectuoși, lucruri pe care nu le găsești în Italia. Iar femeile de aici sunt foarte frumoase. Vin aici în fiecare seară pentru a o saluta pe Inna și pe soțul ei. Vin să mănânc aici de două ori pe săptămână, a mărturisit italianul Massimo Bernardi.

Iar Paolo Pannone, vine aici pentru a mânca carne italiană. El spune că a ales Republica Moldova pentru că este un loc liniștit bun de meditat.

Am cunoscut o moldoveancă frumoasă, eu eram burlac, ea, la fel, și ne-am căsătorit. În Italia, viața mea era foarte agitată, munceam mult, am venit aici să-mi petrec bătrânețea, pentru că este un loc liniștit, a povestit Paolo Pannone.

Oaspeții localului, în special, cei care vin pentru prima oară aici, sunt  impresionați  de atmosfera și bucatele pregătite de Adriano și Inna.

Sunt pentru prima dată aici. Am fost uimit să văd oameni care vorbesc limba italiană, cunosc această limbă. M-am simțit bine să vorbesc cu ei, să aflu că în orașul meu locuiesc oameni din altă țară, unde am încercat să „fug”.
Ei pregătesc gustos pizza, este preparată pe un aluat gustos. În alte localuri, aluatul este prea gros sau insuficient copt, dar aici este gustos.

În localitățile din nordul Republici Moldova și municipiul Bălți, locuiește o comunitate de italieni, care numără aproape 40 de persoane.
 
 

4 Comentarii
 1. Sergio spune

  Un nume de restaurant ceva, sau, poate o adresa?

  1. nordnews spune

   Sapori di Italia, str. Feroviarilor 51, mun. Balti

 2. Kristina spune

  Unde se afla?

  1. nordnews spune

   Sapori di Italia, str. Feroviarilor 51, mun. Balti.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata