NordNews
Avem ce spune

VIDEO / AUDIO | Acuzațiile socialiștilor în adresa jurnaliștilor Nordnews și a lui Renato Usatîi

Acuzații și intimidări în adresa jurnaliștilor Nordnews, în special directorului executiv al portalului, Dumitru Pelin. Deputatul socialist Oleg Savva ne-a acuzat că suntem servili „Partidului Nostru”, condus de Renato Usatîi.

„Sunteți plătiți de Usatîi. El vă achită zeci de mii de euro pentru ca să-i lustruiți imaginea. Vă câștigați onorariul. Ai început bine în calitate de jurnalist, dar în ultimul an te-ai stricat cu totul, și asta nu este doar părerea mea. Sau crezi că nu ești urmărit?”.

Sunt doar niște crâmpee din discuțiile telefonice și din mesajele în privat expediate de Oleg Savva directorului Nordnews.

Și președintele raionului Fălești, Sergiu Fîntînă ne-a acuzat că suntem slujitorii lui Usatîi.

„- Lucrați pentru Renato Usatîi?

– Greșiți amarnic. Nu este adevărat.

Dar pentru cine lucrați, pentru Partidul Politic „Partidul Nostru”?

– Eu repet. Nu v-am sunat să vorbim pentru cine lucrează Nordnews, pentru că suntem un portal de știri independent. Eu sunt jurnalist, dvs sunteți un funcționar public și vă întreb, de ce folosiți mașina de serviciu în interes personal?

– De fiecare dată când fac o declarație despre „Partidul Nostru”, Nordnews îi sare în apărare, iată de ce cred că lucrați pentru Renato Usatîi.”

Directorul executiv al portalului NordNews.md, Dumitru Pelin dezminte acuzațiile în adresa lui și a întregii echipe:

„Nu e pentru prima dată când suntem indimitați pentru faptul că nu le dăm pace să-și facă de cap. Îi deranjează că ne facem meseria corect și echidistant, mai ales acum, în plină campanie electorală, când toți se străduie să arate bine și frumos în fața oamenilor. 

Am spus-o și repet: nu suntem presă de buzunar, nu depindem de portmoneul vreunui lider de partid. Existăm din granturi, ca atâtea proiecte în țara asta.

Intimidările lor nu ne sperie, vom continua să cerem de la aleșii poporului, de orice rang ar fi ei, ceea ce vrea toată lumea: să-și facă treaba și să respecte legea.”, a declarat Dumitru Pelin.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, și Renato Usatîi a negat acuzațiile lansate de Oleg Savva. Primarul de Bălți afirmă că deputatul are nevoie de ajutorul medicilor.

„-Deputatul socialist Oleg Sava și președintele raionului Fălești din partea PSRM, Sergiu Fîntînă, ne-au acuzat pe noi, jurnaliștii Nordnews, că suntem plătiți de dvs., că suntem un portal afiliat politic finanțat de liderul partidului politic „Partidul Nostru”.

-Au spus câți bani vă dau?

-Desigur, lunar, ne-ați plăti zeci de mii de euro. Dumneavoastră cum comentați aceste acuzații, puteți să confirmați sau să infirmați aceste acuzații?

-Dacă Sava face estimări după litrii de rachiu pe care îi bea zilnic, atunci e bine. Sava trebuie să lase băutul. Eu îl stimam pe dânsul până a se implica în politică. Era unul ditre cei care a luptat în Afganistan, s-a întors în țară, iată de ce, de multe ori nu l-am criticat. Ceea ce spune Sava este despre cum procedează socialiștii. Ei achită foarte mari bani pentru PR. Voi pentru mine sunteți ca un ghid pentru a afla o problemă sau alta. Pe cei care nu-l arată pe Dodon cum pupă icoanele de dimineață până seara, socialiștii îi consideră cumpărați. Lui Savva, dacă i-a rămas o bucată de proiectil în cap după Afganistan, putem să-i facem Roentgen și să-l ajutăm cu o operație”, a declarat Renato Usatîi.

Petru Macovei, directorul executiv al Asociației Presei Indepednente, a catalogat acțiunile lui Oleg Savva și Sergiu Fîntînă drept ilegale.

„Chiar cred că este un caz cronic. Dacă vă aduceți aminte au mai fost cazuri când acest deputat din partidul de guvernământ și-a permis atacuri brutale în raport cu unii jurnaliști de nivel regional și național, dar și atacuri la persoană, amenințări. Chestia asta este penală, cred eu. Dacă ei, în calitate de demnitari sau de funcționari de nivel regional, nu își pot stăpîni emoțiile, probabil, ar trebui să-și dea demisia, să-și caute alte joburi”, a declarat Petru Macovei.

Amintim că astăzi, jurnaliștii Nordnews l-au suprins din nou pe Sergiu Fîntînă că folosește mașina de serviciu în scopuri personale.

Iar Oleg Savva a fost deranjat de o știre recentă în care locuitorii din Albineț, Fălești se plâng că primarul, membră a Partidului Socialiștilor din RM, a reparat de mântuială un drum din sat.

 

 

2 Comentarii
  1. Valeriu spune

    На сегодняшний день в Молдове всё может быть. Может быть (в чём я сомневаюсь) что и г-н Савва не прав. Но в отличие от г-на Усатого, Савва не претендует в этих выборах на должность Президента. И по этому, читая очередное „интервью” г-на Усатого, что-то не вяжется светлое будущее нашего государства с таким хамом на должности президента страны. Человек который не может правильно, корректно ответить своему политическому оппоненту, а постоянно скатывается то на не нормативную лексику, то на жаргон, вызывает по меньшей мере бо-о-о-ольшие сомнения в плане руководителя любого уровня

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"