NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Aur pentru Bălți. Zece sportivi s-au întors victorioși de la Campionatul European de Karate Shotokan

Au muncit și au câștigat. Unsprezece sportivi din Bălți, unicii care au reprezentat Republica Moldova la Campionatul European de Karate Shotokan din Slovenia, ediția 2021, au revenit acasă victorioși, cu șase medalii de aur, două medalii de argint și patru medalii de bronz.

 

Pentru antrenorii Vitalie și Anastasia Spînu, Campionatul European nu a fost deloc ușor. Totuși, după un an de restricții și carantină, aproape toți sportivii care i-au însoțit s-au întors cu medalii și locuri de frunte.

 „Este foarte important, au devenit patru campioni europeni, sunt pentru prima dată campioni europeni. Asta dă dovadă că noi mergem în direcția corectă și ne antrenăm bine, a spus Vitalie Spînu.

Anastasia Spînu, care este nu doar partenera de muncă al lui Vitalie, dar și de viață, a obținut trei medalii, două de argint și una din bronz.

„ Pe mine m-a motivat Vitalie Spînu, deoarece doar eu știu prin câte a trecut el în pregătirea pentru această competiție. A avut un mare număr de antrenamente și până la aceasta a avut operație la nas, operație la apenticită. A trecut foarte puțin timp și el a început să se antreneze.”

Pentru Corina Copacinschi, karate este o adevărată pasiune, care a început acum patru ani. De la Campionatul European, Corina a revenit cu două medalii de aur.

 „Acest campionat a fost foarte greu, în general, pregătirea a fost foarte intensivă. Nu știam că voi avea așa rezultat, dar știam că trebuie să câștig pentru că nu am venit degeaba. M-am bucurat foarte mult pentru că la nivel internațional am putut să ocup locul întâi. 

Iar pentru Mihail Volontir, Campionatul European nu este prima victorie. În 2018 și 2019, tânărul a câștigat cinci medalii de aur, trei la campionatul european și două la campionatul mondial. Anul acesta, din cauza unor probleme de sănătate, sportivul a ocupat locul II și a revenit în Moldova cu o medalie de argint.

 „Practic karate de la patru ani și jumate, deci se poate de spus că de cincisprezece ani deja. Campionatul a fost la un nivel foarte înalt, am avut categoria 9 la tineret, am participat la 18- 20 de ani, la vârsta aceasta deja toți sportivii sunt mai pregătiți, mai forțați, sunt atenți și desigur a fost mai greu decât în anii precedenți.

 „Toți sportivii care au partcipat la campionat spun că sunt mândri de rezultatele pe care le-au obținut.”

 „Mi-a plăcut foarte mult să mă aflu acolo pe ring. Am fost foarte bucuroasă și satisfăcută de rezultatul pe care l-am obținut. 

 „Am ocupat locul trei, este destul de important, deoarece este rezultatul muncii mele. 

Anul acesta, la Campionatul European de Karate Shotokan din Slovenia au participat 450 de sportivi din 18 țări.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata