NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Aur pentru România! David Popovici a înregistrat un nou record la înot

Înotătorul român David Popovici a obținut joi, 31 august medalia de aur în proba de 200 m liber la Campionatul Mondial de Natație pentru juniori de la Lima, Peru. Sportivul a încheiat cursa cu timpul de 1:46.18, cu care a stabilit și un nou record al competiției. Tânărul a cucerit în această vară toate cele patru medalii posibile de aur la 200 m liber, la Europenele de juniori şi seniori, respectiv la Mondialele de juniori şi seniori.

Pentru Popovici a fost a doua medalie de aur obţinută la Lima, după cea din proba de ştafetă 4×100 m liber. „România şi-a trecut în cont o nouă medalie de AUR la această ediţie a Campionatului Mondial de înot pentru juniori de la Lima. Succesul a fost realizat de extraordinarul David Popovici, în finala probei de 200 m liber. Sportivul antrenorului Adrian Rădulescu a încheiat cursa cu timpul de 1:46.18 min. şi a câştigat fără emoţii medalia de AUR cu un nou record al competiţiei”, a anunțat Federaţia Română de Nataţie.

Astfel, după aurul de la Mondialele de seniori, aurul de la Europenele de juniori şi aurul de la Europenele de seniori, David îşi trece în palmares şi aurul la Mondialele de juniori, întregind astfel o vară fantastică pentru el şi pentru nataţia românească, precizează Federaţia.

Pe locul doi s-a clasat Daniel Meszaros (Ungaria), cu timpul 1:48.98, iar pe trei a terminat Filippo Bertoni (Italia, 1:49.05). România a obținut alte două medalii la Lima: aur cu ștafeta de 4×100 m liber ((David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu) și argint prin Vlad Stancu la 400 m liber.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"