NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Autocar de pe ruta Chișinău-Praga, tras pe dreapta de polițiști. Au salvat două femei din robie sexuală

Două femeie au fost salvate din robie sexuală, după ce urmau să fie duse de alte femei în Cehia pentru a se prostitua. Autocarul de pe ruta Chișinău-Praga, în care se aflau victimele, a fost tras pe dreapta de angajații Ip Bălți, la începutul lunii curente, scrie deschide.md.


Potrivit unui comunicat al IGP, o tânără de 29 ani, a sesizat poliția din Bălți comunicând că ar fi victima unor femei, care prin discuții verbale au determinat-o să meargă în Republica Cehă pentru a se prostitua.

Pe acest caz a fost pornită o cauză penală conform infracțiunii de ”Proxenetism”. În  urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că, o femeie de 38 ani, inițiatoarea schemei infracționale, împreună cu altele două, de 42 și respectiv 33 ani, originare din Florești și Bălți, racolau persoane de gen feminin în scopul practicării prostituției, asigurând transportarea acestora prin perfectarea anumitor acte și achitarea serviciilor de transport din municipiul Bălți în orașul Praga”, se arată în comunicatul IGP.

În rezultatul măsurilor speciale de investigații, pe traseul Bălți-Rîșcani, a fost stopat autocarul de pe ruta Chișinău-Praga, unde în calitate de pasagere se aflau două femei de 29 și 36 ani. Fiind audiate în cadrul cauzei penale, acestea au declarat că din înțelegerile prealabile cu suspectele, urmau să presteze servicii sexuale  în orașul Praga, promițându-le jumătate din venit.   Restul banilor trebuiau să-i  primească membrii grupului infracțional.
În urma probelor acumulate, bănuitele au fost reținute pentru 72 ore.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"