NordNews
Avem ce spune

VIDEO| Unii locuitori din Bălți vor primi câte 3500 de lei în sezonul de încălzire

Unii locuitori din Bălți vor primi alocații cu 1000 de lei mai mari în perioada rece a anului din bugetul local. O decizie în acest sens a fost luată astăzi la propunerea consilierilor fracțiunii majoritare din Primăriei. De ajutor vor avea parte locuitorii care nu beneficiază de susținere în cadrul programului guvernamental.

Avem un mecanism de acordare acestor ajutoare oamenilor în perioada rece a anului. Le-am acordat și anul trecut. Considerăm că aceste alocații trebuie majorate la acel nivel guvernamental de 700 de lei. „, a spus  CRISTINA CRAEVSCAIA, consilier municipal

Dacă anul trecut, persoanele social vulnerabile din Bălți au primit 2500 de lei pentru lunile noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie și martie, anul acesta suma totală a ajutorului va fi de 3500 de lei.

Ar fi bine să oferim acest ajutor și altor categorii de oameni. Sunt un plus pentru aceleași categorii de beneficiari, care nu vor nimeri în programul guvernamental, care acum se discută. Deci, respectiv, noi vom putea acoperi în Bălți o categorie mai largă de persoane.„, a spus  CRISTINA CRAEVSCAIA, consilier municipal

În prezent, alocațiile sunt acordate pensionarilor care nu au alte venituri, dar și persoanelor cu dizabilități. Consilierii locali din Bălți își doresc să extindă lista beneficiarilor.

Și bălțenii care au pensii de 2000, 2400 lei și mai mult un pic, sunt de asemenea o categorie socialmente vulnerabilă. De aceea, în funcție de numărul de adresări din partea benefeciarilor, vom prevedea și extinderea listei de beneficiari.„, a adăugat  CRISTINA CRAEVSCAIA, consilier municipal

Oamenii spun că ajutorul acordat de primărie este extrem de necesar, mai ales în acest sezon de încălzire, când prețul la gaze a crescut simțitor.

Ar fi bine. Toate ajutoarele sunt binevenite, mai ales dacă o să se țină de cuvânt și o să îndeplinească promisiunile. „, a mai spus  CRISTINA CRAEVSCAIA, consilier municipal

Eu sunt de părerea că este nevoie de a fi acordat ajutor, în caz contrar, pensionarii vor muri de foame, pentru că ei trebuie să se gândească și să aleagă, să achite serviciile comunale sau să cumpere o bucată de pâine. De aceea, dacă primăria îi va ajuta, mai mulți pensionari vor rămâne în viață.

Eu consider că avem nevoie de ajutor pentru că pensionarii nu știu pe ce bani să trăiască, de aceea, eu o consider asta a fi un factor pozitiv.

Eu cred că 1000 de lei pe lună ar fi de-ajuns. „, au spus oamenii.

La Bălți, aproape 5 mii de persoane primesc alocații din partea statului, iar alte peste 1200 din bugetul Primăriei, la inițiativa autorităților locale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata