NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Autoritățile din Bălți au renunțat definitiv la baia publică. Clădirea va fi transformată într-un Centru de Sănătate

Autoritățile din Bălți au renunțat la construcția unei băi publice. În clădirea în care au fost investiți 2 milioane de lei ar urma să fie transferat Centrul de Sănătate nr. 5. Decizia a fost votată astăzi de Consiliul Municipal. Reprezentanții Centrul Medicilor de Familie intenționează să caute bani pentru a duce la bun sfârșit reconstrucția clădirii de pe strada Cicicalo, care s-a dovedit nepotrivită pentru construcției unei băi.

„Pe viitor planificăm să accesăm niște proiecte prin care să încercăm să obținem resurse financiare suplimentare pentru a reconstrui și amenaja Centrul de Sănătate nr. 5”, a declarat Pavel Florea, șeful Centrul Medicilor de Familie.

În prezent, Centru de Sănătate nr. 5 este plin de mucegai, rețeaua electrică se defectează cu regularitate, iar încăperile sunt mici. Din această cauză, ședințele colectivului au loc chiar în hol.

„Încăperile sunt mici, coridoarele înguste, este greu de petrecut triajul pacienților, nu este posibil de păstrat distanța. Ne aflăm într-un bloc locativ, așa că de multe ori locatarii ne inundă. Reparație s-a făcut, dar asta nu a permis să lărgim spațiile, să avem mai multe birouri”, a povestit Silvia Marco, șefa CS NR. 5.

Centrul deservește peste 26 de mii de locuitori din municipiul Bălți. Aici activează 75 de angajați.

„Aceste tapete le încleiem a treia sau a patra oară. Din cauza umidității mari suntem nevoiți să schimbăm și firele electrice pentru că avem întreruperi de curent. Tehnica, calculatoarele, se pot strica în orice moment”, a adăugat Natalia Comarnițchi, soră economă.

Lucrările ar putea dura până la cinci ani, iar pentru reparație ar fi nevoie de aproape 3 milioane de lei.

„Dacă ei consideră că acolo vor fi condiții mai bune și nu este departe, atunci ar fi bine.”

„Sunt împotrivă! Aici au făcut reparație capitală. Este comod, e aproape de casă, de ce să-l transfere. Baia publică nu mai este necesară orașului?”

„Holurile sunt înguste, este incomod să stai în rând. Da, va fi incomod, pentru că de mulți ani venim aici, dar va fi mai confortabil”, au spus oamenii.

Amintim că, acum 4 ani, în Bălți a început reconstrucția băii publice. În martie 2019, lucrările au fost stopate, după ce autoritățile au cheltuit deja două milioane de lei din cele 8 planificate pentru acest proiect. Asta după ce rezultatele unei expertize tehnice repetate au demonstrat că edificiul nu corespunde criteriilor necesare pentru construcția băii.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"