NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Autoritățile locale, deputați și politicieni au felicitat bălțenii cu ocazia Zilei Orașului

De Hramul Orașului Bălți, autoritățile locale, împreună cu alți oficiali au depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare din fața primăriei. Astăzi, orașul Bălți împlinește 600 de ani de la prima atestare documentară.


„În pofida faptului că Bălți este un oraș specific, mereu am spus ca în Bălți locuiesc oameni deosebiți. Important este nu câți ani a împlinit astăzi orașul, ci cât de repede să facem și să realizăm ceea ce bălțenii au așteptat foarte mulți ani, și nu doar ei, ci toți cetățenii R. Moldova. Astăzi vreau să le urez tuturor bălțenilor sănătate, să aibă grijă de ei, împreună vom face multe schimbări și realizări, în Bălți, dar și în toată țara” ,  a declarat Renato Usatîi, primarul de Bălți.

Cu un omagiu a venit cosilierul municipal al Partidului Acțiune și Solidaritate, Boris Marcoci.

„Astăzi este o zi frumoasă. Hristos a Înviat la toți! Vă felicit din numele meu personal, din numele partidului PAS cu o așa frumoasă ocazie, 600 de ani a orașului. Eu personal voi sărbători în sânul familiei” ,  a spus Boris Marcoci, consilier municipal Bălți.

Și deputații din Bălți au depus flori la monumentul marelui domnitor. Aceștia au felicitat locuitorii din Bălți, urându-le sănătate, bunăstare și împlinirea tuturor dorințelor.

„Cu pași mărunți, dintr-un sătuc mic situat pe malul Răutului, noi deja ne-am transformat într-un pol economic, într-un municipiu. Ceea ce-mi doresc mie și bălțenilor este să aibă sănătate și capacitatea de a duce flamura, cinstea și onoarea mun. Bălți în toată lumea, de-ași depune toate străduințele și să-l crească până la municipii și mai mari, gen Chișinău, astfel încât să atragem oamenii de prin toate localitățile din nordul țării” ,  a declarat Arina Spătaru, deputata PPDA.

„Cu mare plăcere și din toată inima, aș dori să-mi felicit orașul natal și iubit cu această frumoasă sărbătoare pentru oraș și să le doresc locuitorilor din Bălți, dragilor mei concetățeni – prosperitate, bunăstare și toată căldura și bunătatea, astfel încât, orașul nostru să înflorească și să se dezvolte în continuare” , a spus Vladimir Vitiuc, deputat PP “ȘOR”.

„Aș dori să le doresc bălțenilor ca următoarea pagină din istoria dezvoltării orașului să fie un eveniment de reper care să vizeze reînvierea potențialului economic al orașului nostru, rezolvarea problemelor sociale, crearea condițiilor confortabile pentru viața tuturor oamenilor. În această zi, le doresc tuturor bălțenilor sănătate, bunăstare și împlinirea tuturor dorințelor, dar cel mai important, sănătate”, a menționat Alexandr Usatîi, deputat PSRM (Partidul Socialiştilor din Republica Moldova).

„Noi cu toții am crescut în acest oraș, ne-am petrecut aici copilăria, am mers la școală, fugeam prin curți, ne jucam cu prietenii noștri…În primul rând trebuie să ne iubim orașul și oamenii care trăiesc aici. În aceste timpuri grele pentru bălțeni, eu le-aș ura în primul rând sănătate, iar familiile să le fie mereu alături, să-i bucure și să fie înconjurați de oameni care să le aducă doar fericire, noroc și bucurii în viață. La mulți ani, bălțeni”, a adăugat Alexandr Nesterovschi, deputat PSRM (Partidul Socialiştilor din Republica Moldova).

Iar Andrei Năstase a venit la Bălți pentru a sărbători împreună cu echipa Platformei Demnitate și Adevăr din teritoriu.

„Le doresc (bălțenilor – notă red.) ca standardele de viață și activitate să crească în Bălți, pentru că avem nevoie cu toții de altceva, de drumuri bune, de mai multe locuri de muncă bine plătite, pensii. Voi sărbători exact ca în familie, împreună cu echipa Platformei DA din Bălți. Vom face exact ceea ce fac moldovenii de Hram, vom cinsti memoria celor care au stat la baza edificării orașului”,  a declarat Andrei Năstase, președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPPDA).

Astăzi, locuitorii din Bălți au asistat la o slujbă divină care a avut loc în aer liber. Ulterior, aceștia vor sărbători ziua orașului în sânul familiei, dar și în piața municipală, unde va fi organizat un concert grandios.

„Hramul orașului este o zi simbolică, o zi creștinească. Am fost acum la biserică, iar după voi merge cu familia”.

„Este în primul rând o sărbătoare religioasă. Sfântul Nicolae, pe care noi în familie de mici copii l-am cinstit. Este ziua în care sărbătorim hramul orașului nostru. An de an, o tradiție frumoasă”.

„Această zi semnifică, mai întâi de toate ziua orașului în care s-au născut copiii mei, în care trăiesc. Și în al doilea rând, este ziua unui sfânt foarte important, Sfântul Nicolae.”

Sărbătoarea va culmina cu focuri de artificii.

(P).

BANNER_FINANTATORI
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"