NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Aveți grijă de buzunare și locuințe! Oamenii în uniforme au pornit o nouă campanie în perioada sărbătorilor de iarnă

„Evită să fii parte a statisticii-Sărbători în siguranță!” este îndemnul angajaților Ministerului Afacerilor Interne care au demarat o nouă campanie de informare. Oamenii legii au îndemnat locuitorii din Bălți să fie mai precauți în această perioadă, când locuințele lor pot deveni ținta hoților, iar pericolul în locurile publice devine mai mare.

Potrivit polițiștilor, în perioada sărbătorilor de iarnă, numărul infracțiunilor crește. Fiți atenți la bunurile personale și nu uitați să vă securizați locuințele.

„Dacă ne referim la furturi, sunt furturile din apartamente, furturile din casele la sol, furturile din scările blocurilor locative, furturile din mijloacele de transport și o altă infracțiune care este destul de răspândită la ziua de astăzi sunt sustragerile de pe card”, a menționat Gheorghe Dragan.

„Chiar bune, și cum să ne comportăm și să citim și să învățăm și să respectăm, să nu uităm să respectăm este cel mai important”, a spus o femeie.

De sărbători, 80 % dintre angajații Inspectoratului de Poliție Bălți vor activa în regim sporit. La datorie vor fi și carabinierii, dar și angajații Direcția Situații Excepționale Bălți.

„Cetățenii, atunci când se vor afla la mesele de sărbătoare, să păstreze distanța, să atragă atenția la bunurile personale, să nu se dea provocărilor, să nu intre în conflict cu persoanele în stare de ebrietate, cu persoanele agresive, să adopte un comportament corect în coraport cu alți participanți la eveniment”, a zis Sergiu Bejan.

„Va fi informată populația întru respectarea normelor și regulilor de apărare împotriva incendiilor în perioada sărbătorilor de iarnă, utilizarea și exploatarea corectă a aparatelor electrice, buteliilor cu gaz lichefiat, propan-metan, precum și aflarea în preajma râurilor și bazinelor acvatice”, a adăugat Igor Lungu.

Și șoferii au fost stopați pentru a li se reaminti despre respectarea regulilor de circulație rutieră și obligativitatea de a-și echipa mașinile corespunzător anotimpului.

„Au fost niște sfaturi utile pentru siguranța noastră și pentru siguranța pietonilor. Mulțumesc frumos, a fost prima mea experiență de așa fel”, a afirmat șoferița.

Pe lângă sfaturile și recomandările oferite, angajații Ministerului Afacerilor Interne au felicitat cetățenii cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

„De a nu traversa strada neregulamentar, de a nu urca în stare de ebrietate la volan și de a verifica starea tehnică a vehiculului înainte de a porni la drum, având în acest sens echipate pneurile de iarnă. Cu prilejul sărbătorilor de iarnă vă urăm un an fericit alături de cei dragi. Fiți în siguranță”, a declarat Igor Scutaru.

Deși ar vrea să-și petreacă sărbătorile în sânul familiei, datoria față de cetățeni este mai presus de orice, spun oamenii în uniforme.

„Este provocator, pentru că toți sunt acum în goană după cadouri, pentru masa de Crăciun, pentru toate bunătățurile și uită de măsurile de siguranță. Noi ne facem datoria, suntem aici pentru a informa și pentru a le reaminti cum să fie în siguranță de sărbători”, a menționat Carolina Rusu.

„Acesta este serviciul în cadrul organelor de drept. Fiecare din noi am depus un jurământ”, a adăugat Gheorghe Dragan

Campania „Evită să fii parte a statisticii-Sărbători în siguranță!” va dura până pe 30 ianuarie 2023.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"