NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Avocații candidatei partidului „ȘOR”: Marina Tauber rămâne în continuare concurent electoral cu acte în regulă

După aproape 24 de ore de confruntări, candidatului Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost eliminată din cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Decizia a fost pronunțată astăzi de magistrata  Judecătoriei Bălți, Natalia Costaș. Tauber a fost acuzată că a cheltuit bani, pe care nu i-a declarat, pentru a-i hrăni pe simpatizanții care au susținut-o în campanie electorală. 

„Se obligă Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale municipale Bălți, nr. 2, să emită hotărâre cu privire la anularea înregistrării concurentului electoral al partidului „ȘOR”, Marina Tauber, candidat pentru funcția de primar al municipiului Bălți, la alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021 și 5 decembrie 2021. Hotărârea este cu drept de apel la Curtea de Apel Bălți în termen de o zi de la pronunțare, prin intermediul Judecătoriei Bălți”, a anunțat Natalia Costaș, magistrat la Judecătoria Bălți.

Imediat după decizia judecătoriei, Marina Tauber a declarat că va mereg la Curtea de Apel Bălți, pentru a-și face dreptate.

„Credem că Curtea de Apel ne va da dreptate. Noi nu am încălcat nimic. Ceea ce se petrece acum, în jurul acestui caz este un circ și un teatru de prost gust. Toată lumea care este implicată în acest dezmăț va fi pedepsită conform legii”, a declarat Marina Tauber.

Apărătorii Marinei Tauber susțin că aceasta rămâne în continuare concurent electoral, împofida deciziei instanței.

„Trimiteți mesajul întregii comunități, că Marina Tauber rămâne în continuare concurent electoral cu acte în regulă, până la proba contrarie. În cazul respectiv, până nu va fi o decizie, cel puțin, pronunțată de Curtea de Apel Bălți, doamna Tauber participă la alegerile din turul doi pentru funcția de primar al municipiului Bălți”, a adăugat Vadim Banaru, reprezentant cu drept de vot consultativ.

Mâine, în șase localități din Republica Moldova vor avea loc alegeri locale noi pentru funcția de primar. Toate buletinele de vot au fost transmise în teritoriu, astăzi urmând să ajungă în birourile electorale ale secțiilor de votare.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata