NordNews
Avem ce spune

VIDEO| Bălțenii aflați în dificultate au primit cutii cu produse alimentare

Prima zi de iarnă a venit cu daruri la Bălți. Asociația obștească „Crucea Roșie” a distribuit produse alimentare persoanelor nevoiașe. Astăzi au fost împărțite 70 de cutii cu paste, făină, hrișcă, conserve, ulei și zahăr. Ajutorul vine din Norvegia.

Oamenii spun că acest ajutor le va fi de mare folos, mai ales acum, în sezonul rece, când cu greu fac față tuturor necesităților.

Cum să vă spun, eu am patru copii. Bineînțeles că orice ajutor este binevenit. Cu prețurile actuale la produse alimentare, astfel de acțiuni sunt foarte bune”, a spus o tânără mămică.

Orice ajutor, cu siguranță, este foarte important

Avem o persoană cu grad de dizabilitate. Cât este de important? Cred că foarte important

Eu am copil cu grad de dizabilitate.  Acum, când bani nu sunt și totul este foarte scump – este un ajutor substanțial

Important. Mulțumim că ne-ați oferit produse. Îmi este greu, eu am patru copii”, au mai spus oamenii.

Produsele alimentare au fost distribuite de elevii Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Bălți.

După cum vedeți, noi acordăm cutii cu produse alimentare, ca să ajutăm cumva persoanele nevoiașe și ca să schimbăm puțin situația socială actuală din țară

În astfel de acțiuni de caritate participăm destul de des, deoarce sunt mulți oameni în Bălți care benefeciază de acest ajutor”, au spus elevii.

De la începutul pandemiei, „Crucea Roșie” din Bălți a ajutat peste 5000 de persoane aflate în dificultate.

,,Acestea sunt familii social vulnerabile, persoane cu dizabilități, familii monoparentale, cu mai mulți copii, persoanele solitare și cu pensie minimă.00:25 MUSCA 00:32 În perioada pandemiei, „Crucea Roșie” din Bălți a oferit peste 12 tone de produse alimentare locuitorilor din Bălți aflați într-o situație mai dificilă”, a spus CRISTINA CRUDU, Directorarea „Crucea Roșie” din Bălți

În total, voluntarii vor împărți 150 de cutii cu produse alimentare.

,,Am acordat ajutor pentru 70 de beneficiari. Mâine vor primi ajutor 50 de persoane și pomâine vom merge acasă la alte 30 de persoane”, a spus o voluntară.

Persoanele care au nevoie de ajutor se pot adresa la oficiul din Bălți al organizației „Crucea Roșie”, amplasat pe strada 31 august nr. 63.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"