NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Bălțenii ar putea plăti mai mult pentru serviciul public de canalizare. Ce tarif solicită compania „Glorin Inginering”

Locuitorii din Bălți ar putea plăti mai mult pentru serviciul public de canalizare. Directorul companiei „Glorin Inginering” anunță că a cerut majorarea tarifului. Acesta își justifică decizia prin scumpirea prețurilor la carburanți, energia electrică și creșterea salariului minim pe economie.


„Tariful va crește cu 25-30%, adică nesemnificativ. În total, este vizibil. Oamenii nu vor simți această scumpire. Dacă acum, tariful este de 3,90 lei, ulterior, va fi 4.20, 4.30 lei. Doar niște bănuți. Tariful a fost aprobat la Bălți în anul 2011”, a declarat Igor Goliberg, director „Glorin Inginering”.

Vestea nu i-a bucurat deloc pe locuitorii din Bălți, care au obosit să tot audă de scumpiri, dar nu și de majorări de pensii sau salarii.

„Dacă totul se scumpește, cred că se vor scumpi și serviciile comunale. Cu salariile din Moldova nu-ți ajunge să achiți, mai ales în perioada rece a anului. Ei vor în Europa, dar nu fac o paralelă între salariile și prețurile din magazine și facturi.”

„Sun împotrivă, desigur. Trebuie să protestăm. Sincer, eu aș proceda ca înainte, aș distruge Parlamentul. Sunt nemulțumit, foarte nemulțumit. Sincer, dacă oamenii s-ar aduna, m-aș alătura lor. Aș merge acolo, aș face ceva, aș strica ceva. Nu mai știu ce se poate de făcut. Eu câștig 8000 de lei pe lună. Plătesc pentru chiria apartamentului 3000 de lei. Pentru serviciile comunale plătesc 500 și mai mult. Pentru trai nu-mi rămâne aproape nimic.”

„E foarte rău. În general, e rău ce se întâmplă acum. Nu putem achita facturile curente, dar dacă se vor majora tarifele, vom fi incapabili”, au spus oamenii.

Reprezentanții „Glorin Inginering” cer o majorare de tarif de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică deja de un an de zile, dar fără rezultat. Compania solicită ca subiectul să revină în competența Consiliului Municipal Bălți pentru că nu are nicio legătură cu domeniul energetic.

„Dacă ar fi ca înainte în competența consiliului local, am discuta în cadrul unei comisii și într-o săptămână sau două am putea lua o decizie”, a adăugat directorul „Glorin Inginering”.

„Vom aborda subiectul pe data de 6 iulie, când la noi vor veni toți miniștrii și prim-ministrul. Vom discuta la această temă”, a declarat primarul municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin.

Amintim că, miercuri, 6 iulie, în incinta Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți va avea loc ședința în teritoriu a cabinetului de miniștri.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"