NordNews
Avem ce spune

VIDEO| Bălțenii sărbătoresc Hramul Orașului

Depunere de flori, paradă, aplauze și multă voie bună astăzi în orașul Bălți. În fiecare an de Sfântul Nicolae, bălțenii sărbătoresc Hramul Orașului. La sărbătoarea de astăzi au fost prezenți reprezentanți ai Corpului Diplomatic acreditați în R. Moldova, oaspeți de peste hotare, locuitori ai orașului.

Bălțenii au avut parte astăzi de multă distracție și de o demonstrație a reprezentanților instituțiilor și întreprinderilor din oraș. Bălțenii sunt mândri de orașul în care locuiesc și îi doresc municipiului multă prosperitate, și să dăinuiască o veșnicie.
,,Îi doresc orașului Bălți multă prosperitate, iar cetățenilor municipiului Bălți le doresc sănătate și numai bine”, a zis un polițist.
,,Doresc tuturor bălțenilor să petreacă această zi din tot sufletul, și să se distreze din plin”, spune un locuitor al orașului.
„I-aș dori orașului cât mai multă prosperitate, bălțenilor sănătate și cât mai mulți ani să sărbătorim ziua orașului”, zice o participantă a paradei.
,, Vă felicit cu ocazia acestei sărbători, doresc ca oamenii orașului să ramână aici, să existe pace pe pământ, locuri de muncă, salarii, pensii și toate cele bune”, afirmă o locuitoare a orașului.
Bălțenii își doresc să păstreze aceste tradiții și în fiecare an Ziua Orașului să fie sărbătorită, precum o sărbătoreau înaintașii noștri.
,, Doresc cetățenilor un curaj mare, multă baftă, sănătate, iar sărbătoarea orașului să o sărbătorim precum buneii noștri”, afirmă membrul ansamblului „Vântuleț”.
„Doresc orașului Bălți multă prosperitate, iar cetățenii să se bucure de un oraș atât de frumos”, spune o domnișoară.
 
Pe lângă invitații veniți din capitală, orașul a avut parte și de oaspeți de peste Prut. Eugen Țurcanu ne-a vorbit despre parteneriatul dintre municipiul Bălți și municipiul Botoșani.
„ Avem o relație strânsă cu oficialii municipiului Bălți, atât cât au fost ei în ultimii ani, dar am păstrat aceeași linie și am mers pe același drum, pentru a implementa împreună proiecte transfrontaliere, pentru a absorbi bani europeni. Botoșaniul și cu municipiul Bălți încercă să ia o sumă bună pentru a reface un traseu, se numește traseul cultural ,,Mihai Eminescu”. Colegii noștri vor amenaja  în jurul Primăriei  municipiului Bălți ceea ce va înseamna parcul „Mihai Eminescu”, ne spune Eugen Țurcan, Consilier municipal de Botoșani.
La sărbătoare au participat reprezentanții diferitor instituții din Bălți: ansambluri de dans, cluburi de actorie, studiouri artistice, cluburi sportive, case de cultură, reprezentanți ai tuturor etniilor locuitoare ale orașului, ai Direcției de Reparație și Construcții  Drumuri din Bălți, profesori și studenți de la Universitatea de Stat„Alecu Russo”, reprezentanți ai instituțiilor medicale din oraș. Nu a lipsit și o demonstrație motorizată a pasionaților de automobile și motociclete.
În fiecare an, Hramul Orașului Bălți este marcat la 22 mai. Anul acesta municipiul Bălți împlinește 598 de ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"