NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Bălțenii se îmbulzesc la ușile oficiilor poștale, la bănci și magazine

Cozi interminabile la ofiiciile poștale, la bănci și magazinele din Bălți. Oamenii nu respectă regulele de protecție împotriva coronavirusului, nu păstrează distanța și nici nu poartă măști.

De ieri, Piața Centrală din municipiul Bălți a fost închisă. Totuși, unele gherete din preajmă, continuă să activeze în regim obișnuit. Oamenii se îmbulzesc pentru a-și cumpăra o pâine.

Avem vânzări bune, toți stau în rând. Prețurile nu au fost majorate, chiar sunt reduceri, avem pâine de 2,50 de lei, ouă de 9, 50 lei. Am crezut că nu ne vom deschide, dar coadă era foarte mare, oamenii cumpără crupe, conserve, ceea ce nu se alterează”, a spus vânzătoarea.
 
Am copil, trebuie să le pregătim de mâncare.  Este epidemie, nu știu de unde s-a luat, cine a creato, dar am vrea mai mult acces în magazine. Pe toți i-au alungat afară, acolo nu se poate, dincolo, tot”.
 
Doctor nu avem în sat. La care medic să ne adresăm?Am venit la amedic și să-mi cumpăr ce îmi mai trebuie”?.
 
Mă întreabă unde mă duc cu copilul, dar cum să îl las singur acasă și cum să mă duc la cumpărături”?
 

Lucrările însă, sunt în toi pe șantierul din centrul orașlui, în preajma pieței, acolo unde este în construcție un complex comercial.

 
Ne este frică de foame. Cine ne va hrăni copiii? La aceasta s-a gândit cineva?

Virusul nu împiedică oamenii să-și achite facturile pentru servicii comunale.

Câte unul intrăm în sediu. Ne străduim să păstrăm distanța. Ne temem, dar ce să facem? Sunt mai liniștită dacă voi achita”.
Acum, populația va fi redirecționată spre marketurile lor, ca să facă vânzări. Ei nu-și bat capul de sănătatea noastră. Este doar un circ care a dus incomodități”.

Și la bancă cozile sunt interminabile. Oamenii se îmbulzesc pentru a-ași achita creditele.

Vor să-și achite creditele”.
Ne temem, dar ce să facem? Creditul trebuie plătit, el nu așteaptă”.

Și muncitorii întreprinderilor municipale continuă să muncească.

De ce să ne temen: să lucrăm sau să ne îmbolnăvim. – De virus? – A nu ne temen”.

Coadă s-au format și la supermarketuri- le din Bălți. Cumpărători spun că sunt nevoiți să aștepte ore întregi pentru a-și face provizii.

Ne trebuie pâine, ne trebuie producte, deși noi am făcut rezerve de dinainte. Asta este strașnic, e foarte strașnic”.
 
Nu e comod de loc pentru lume. Totuși s-ar fi putut de făcut ordine și aici. Eu am nevoie la terminal și la farmacie și stau tot aicea. Nu știu. Nu pot să spun nimic”.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat aseară cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus. Astfel, numărul total al cazurilor confirmate de COVID-19 a ajuns la 29.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata