NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Bălțenii știu cine va fi primar. Turul doi va avea loc pe 5 decembrie

Peste mai puțin de două săptămâni, bălțenii sunt așteptați din nou la urnele de vot. În turul doi al alegerilor locale noi, locuitorii vor trebui să aleagă între Marina Tauber din partea partidului „Șor” și candidatul independent Nicolai Grigorișin. Unii bălțeni spun că știu deja cine va câștiga fotoliul de primar.

„Sunt puțin mulțumit. În turul doi tot pentru ea voi vota.”

„Suntem mulțumiți, vedem un om nou, să vedem ce vor face. Care au fost, am văzut ce au făcut. Eu cred că Tauber va câștiga.”

„Să fie bine oamenilor, orașul să fie frumos, să se gândească la noi. Cred că Marina Tauber merită pentru că este o femeie responsabilă și fa vace bine orașului.”

„Eu am așteptat așa rezultate, că Tauber va câștiga, atât. Nu merită niciunul. Tauber doar promite, ea nu are posibilități, consilieri municipali nu are pentru a fi susținută în decizii. Grigorișin are, dar nu va câștiga turul doi”, spun oamenii.

La alegerile din 21 noiembire, Marina Tauber a obținut aproape 47,93% din voturi, iar Nicolai Grigorișin 20,93%.

„Cred că a fost un protest de a vota împotriva tuturor. Iată de ce avem așa rezultat.”

„Îmi plăcea cum conducea Renato Usatîi, dar sunt buni și aceștia de acum”, spun oamenii.

Locuitorii cred că ambii candidați sunt demni pentru a ajunge la cârma primăriei.

„Grigorișin a făcut mult pentru Bălți. Marina Tauber doar promite. Vom vedea ce va fi. Evident, exemplul Orheiului a fost important, oamenii spun că s-au făcut multe acolo.”

„Cred că sunt demni ambii, dar alege poporul. Ambii sunt buni și vor să facă ceva pentru oraș.”

„De ce nu? Va fi ceva nou în oraș. Sunt de acord. Cred că sunt cei mai demni, Grigorișin și Marina Tauber. Vom vedea pe cine vor vota oamenii.”

„Cred că merită, nu sunt ideali, dar alți candidați nu avem. Pe Marina Tauber au votato pentru că vor un fel de Orhei Land și în Bălți, să fie gratuit pentru copii. Și eu susțin asta pentru că am un copil”, spun oamenii.

După Marina Tauber și Nicolai Grigorișin, cele mai bune rezultate le-au înregistrat candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Boris Marcoci și Alexandr Nesterovschi din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, cu câte 14% din voturi.

Turul doi al alegerilor locale noi în municipiul Bălți va avea loc Duminică, 5 decembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata