NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Bălți: Havuzul de 3 milioane de lei, din nou în reparație

Havuzul din centrul orașului Bălți, renovat recent cu 3 milioane de lei, este din nou în reparație. Autoritățile vor cheltui încă 70 de mii de lei din bugetul local pentru a conecta fântâna la rețeaua de apeduct. Timp de două luni, havuzul a fost alimentat din cisternă și nici sistemul de curățare nu a funcționat, așa că fântâna s-a umplut de murdărie.


Lucrările de montare a sistemului de apeduct au demarat abia astăzi.

Lucrările vor dura aproape o lună. Vedeți ce se întâmplă. Am început lucrările, este mult nisip. Dacă vom putea instala o țeavă va dura mai puțin, dacă nu, atunci mai mult.

Oamenii își spală încălțămintea, unii aruncă bănuți. Avem aspirator. Aruncăm tot nisipul. Eu curăț aceste deșeuri și insecte. Fac totul manual, tradițional, au spus muncitorii.

Locuitorii din Bălți sunt indignați și spun că acțiunile autorităților locale nu îi mai miră deloc.

Este o situație relevantă. Totul se întâmplă după același scenariu. Mai întâi facem, apoi modificăm. Noi plătim pentru asta, sunt lucruri lipsite de responsabilitate. Vor achita din buzunarele bugetarilor, nu au alte resurse.

Nu fac cu capul. Gândesc cu altceva.

Au investit mulți bani, dar fără sens. Nicio bucurie pentru bălțeni când banii se duc în van, au spus oamenii.

Consilierul Municipal, Sergiu Burlacu, critică deciziile autorităților locale.

Este un subiect destul de sensibil pentru care ar trebuie să-și asume responsabilitatea fostul primar, actualul viceprimar Nicolai Grigorișin și dacă această greșeală îi aparține, să o repare din cont propriu, a declarat Sergiu Burlacu.

Vinovat de situația creată s-ar face un agen economic din preajmă, care a debranșat havuzul de la rețeua de apeduct, susține viceprimarul de Bălți, Nicolai Grigorișin.

El era proiectat corect, era conectat la sistemul de apeduct cu centrul comercial din preajmă. Proprietarul magazinului „Unic” ne-a debranșat de la apeduct. Nimeni nu a știut că magazinul va face schimbări în rețea. Pentru noi a fost o surpriză, susține Nicolai Grigorișin.

Reparația havuzului a costat 3 milioane de lei. Acesta nu a funcționat șase ani.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"