NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Bălți // PRO sau CONTRA vaccinării anti-covid. Câți locuitori deja s-au imunizat

Aproape cinci mii de locuitori din Bălți s-au vaccinat deja împotriva la Covid-19. Cei care privesc cu ochi buni imunizarea spun că nu au preferințe la alegerea serului, fie vorba despre AstraZeneca, Pfizer sau Sputnik-V. Ieri, municipiul a primit alte 3250 de doze de vaccin.

„Foarte bine, eu m-am vaccinat benevol, o săptămână în urmă și mă simt foarte bine. Toată lumea trebuie să se vaccineze, să poarte măști.”

„Ca să se termine virusul acesta care. Toate vaccinurile sunt bune, nu trebuie să ascultăm că unul este bun și altul nu.”

„Chiar astăzi am fost vaccinată, vin de la punctul de vaccinare. Așa vom opri pandemia. Eu am fost vaccinată cu AstraZeneca, dar eu cred că toate sunt bune.”

Totuși, unii locuitori rămân sceptici cu privire la imunizarea anti-covid.

„Mie mi-e frică să nu fie el (vaccinul) boală, să nu se îmbolnăvească lumea încă mai tare. Este cu frică acest lucru. Nu știu.”

„Eu nu știu, dar dacă trebuie, atunci trebuie. Eu încă nu m-am vaccinat. Nu sunt sigură, pentru că mulți vorbesc că nu e bun(vaccinul).”

Potrivit specialiștilor Centrului de Sănătate Publică Bălți, de la începutul procesului de imunizare, reacții adverse grave nu au fost înregistrate.

Vaccinul Pfizer am primit 792 de doze pentru prima doză, și exact atât și pentru a doua. AstraZeneca, noi am primit 5830 de doze. Ieri, pentru ce-a de-a doua doză, am primit adăugător încă 3250 de doze”, a declarat Elena Tureac, șefa Departamentului Boli Infecțioase, CSP Bălți

În prezent, locuitorii din Bălți pot fi vaccinați cu serul AstraZeneca. Vaccinul Pfizer este disponibil doar pentru persoanele care și-au administrat prima doză, iar vaccinul rusesc Sputnik-V încă nu a ajuns în nordul țării.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata