NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Bălți, Sîngerei și Glodeni – printre cele mai afectate de pandemie

Săptămâna trecută în Republica Moldova au fost înregistrate 9443 cazuri noi de Covid-19, în medie câte 1349 pe zi. Cele mai afectate raioane sunt Sîngerei, Glodeni, Basarabeasca și Anenii Noi.

Totodată, conform datelor oferite de Ministerul Sănătății, orașele Bălți și Chișinău, sunt epicentrul epidemiei la nivel național. Cauza ar fi populația densă și  rețeaua de transport care amplifică răspândirea și transmiterea infecției Sars-cov-2. Astfel, incidența înregistrată la Bălți și Chișinău a depășit cu mult pragurile de alertă stabilite pentru nivelul roșu. La Bălți, în ultimele 7 zile a fost înregistrată o incidență de 538 de cazuri la 100.000 locuitori.

De la începutul pandemiei, pe țară au fost înregistarte peste 7 mii de decese, dintre care 3 mii după începutul perioadei de vaccinare. În mare parte, cei decedați sunt nevaccinați.

În prezent, la Spitalul Clinic Bălți sunt internați 337 de pacienți. Instituția medicală este la limita capacităților.

„La moment avem în sistem la nivel național peste 2800 paturi destinate pacienților Covid, inclusiv peste 300 de paturi de terapie intensivă, dar vedeți rata de ocupare a acestor paturi este destul de înaltă. Deci în permanență suntem în situație să mobilizăm paturi noi, atât în Chișinău, cât și în raioanele țării”, a menționat Secretarul de stat Svetlana Nicolaescu în cadrul conferinței de presă organizată de Ministerul Sănătății privind situația epidemiologică prin COVID-19.

 

 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"