NordNews
Avem ce spune

VIDEO| ,,Banii, ochiul dracului”. Reacția angajaților Spitalului de Psihiatrie Bălți la acuzațiile aduse Valentinei Șchiopu

Riscă până la șase ani de închisoare pentru abuz de serviciu după ce și-ar fi obligat subalternii să-i dea lunar o parte din salarii. Este vorba despre Valentina Șchiopu, șefa Spitalului de Psihiatrie Bălți, care este cercetată de CNA și procurorii anticorupție. Aceasta continuă să-și desfășoare activitatea în cadrul instituției medicale, acolo unde am mers să obținem un comentariu. Valentina Schiopu nu a fost de găsit la locul de muncă.

Unde este doamna Director? La acest moment nu este. Unde este? Cu probleme de serviciu, atât.

 Vicedirectorul Spitalului de Psihiatrie Bălți a refuzat să vorbească cu presa la acest subiect.

Nu oferim comentarii. De ce? Pentru că informația de care dispunem la moment doar de informația care a fost plasată pe sait  și la final există și prezumția nevinovăției. Alte comentarii nu oferim „, a spus LILIA IGNATIUC, Vicedirectorul Spitalului de Psihiatrie Bălți.

Am încercat să dicutăm la telefon cu șefa spitalului, dar nimeni nu a răspuns la apelurile noastre.

Potrivit CNA, șefa instituției le-ar fi acordat angajaților unele suplimente la salariu, după care i-ar fi condiționat să-i restituie aceste adaosuri contra promisiunii de a nu le face probleme legate de activitatea profesională. Pe cazul dat au fost audiate mai multe persoane din cadrul instituției care, la această etapă, recunosc faptele medicului-șef și cooperează cu anchetatorii.

„Potrivit declarațiilor martorilor, sumele acumulate lunar de șefă variau între 3000 și 10 000 de lei, iar până în prezent au fost calculate prejudicii, aduse angajaților, de peste 100 000 de lei. Ofițerii CNA au inițiat o urmărire penală pentru abuz de serviciu și au efectuat în aceste zile percheziții la biroul de serviciu al bănuitei „, a spus  NICOLETA PÎNZARU, reporter Nord News

Potrivit unor angajați care au vrut să își păstreze anonimatul, șefa spitalului ar fi furat din buzunarele lor și indemnizația de 16 mii de lei pentru lucrărorii medicali infectați cu COVID-19 la locul de muncă.

Unii angajați s-au arătat uimiți de acuzațiile aduse șefei instituției medicale, alții i-au sărit în apărare.

,,Nu, nu, la noi în secție este totul bine, nu am auzit de așa ceva.  Dumneaei foarte frumos se comporta cu lucrătorii, cu noi

,,Eu am fost în concediu, sunt prima zi la lucru. Eu de exemplu nu am auzit nimic.

,,Așa ceva nu a fost, cu mine nu s-a procedat așa. Nu am avut probleme și nici nu am fost chemată de doamna.  Lucrăm împreună de mulți ani și nu a fost așa ceva.

,,Nu știu, nu știu, nu știu fetelor, nu dau nimic fetelor, nu știu nimic.

,,Eu sunt…închide ușa…eu sunt infermier. – Și puteți să ne răspundeți la o întrebare, vă rog? –Nu? – De ce? –Nu pot. –Dar noi am vrut să vă întrebăm referitor la directoarea dvs. –Nu, nu…

În prezent, șefa spitalului de Psihiatrie Bălți este cercetată în stare de libertate, urmând ca procurorii să decidă asupra suspendării din funcție a acesteia. Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă închisoare de până la 6 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"