NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Basco Bălți, din nou campioană. Sportivii au reușit să câștige în fața echipei Academiei de Baschet din Moldova

Echipa de baschet Basco din Bălți a devenit campioana Republicii Moldova deja a patra oară. Pentru rezultatele obținute, sportivii au fost premiați de autoritățile publice locale. Învingătorii s-au ales cu diplome și cadouri. Începând cu anul 2016, acesta este deja al zecelea trofeu obținut de echipa de baschetbalişti din Bălți.


Căpitanul echipei, Oleg Cheptene, a fost prezent la toate cele patru victorii ale echipei. În seria finală, Basco a reușit să câștige în fața echipei Academiei de Baschet din Moldova cu scorul 3-1.

„Dacă ultimul meci era dintr-un singur joc, ar fi fost altfel, dar noi jucăm până la trei victorii și trebuie să depunem efort maxim la final. Pauzele sunt mici, nu mereu reușesc să se odihnească. Cel mai dificil este că mulți dintre jucătorii noștri s-au ales cu traumatisme. Sezonul a fost unul lung, meciurile dificile și cu foarte multe traume”, a declarat Oleg Cheptene, căpitanul echipei Basco.

Echipele naționale de tineret, cu vârsta de până la 16 și 18 ani, numără opt și, respectiv, șapte jucători din Bălți. Sportivii din municipiu sunt campioni la ambele categorii de vârstă.

„În echipa noastră sunt sportivi care joacă bine. Am muncit mult pentru a obține aceste victorii. Avem mulți tineri cu perspectivă care, împreună cu noi, umăr la umăr, au luptat, au alergat și au apărat onoarea orașului”, a spus Vitalie Golodnîi, vice-căpitanul echipei Basco.

„Vreau să devină un loc de muncă, nu doar hobby, pentru a primi un salariu și a juca cu plăcere”, a spus Endriu Paladi, jucător în clubul Basco.

Și jucătorii au venit cu un cadou. Aceștia au oferit primarului o minge de baschet.

„Pentru mun. Bălți orice victorie este importantă, a oricărui club, a oricărei școli de sport, a oricărui locuitor care practică sportul. Susținem clubul, inclusiv financiar, antrenamentele în sală. Sala este oferită de școala sportivă”, a declarat primarul municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin.

În echipa campioană Basco sunt 12 jucători – 8 din Bălți și 4 din alte orașe din țară.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"