NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Bătuți și amenințați de un polițist beat și soția acestuia. O familie din Cupcini cere ajutor și protecție

Bătuți și amenințați de un polițist și soția acestuia. O familie din orașul Cupcini trăiește cu frica-n sân în urma unui incident care a avut loc săptămâna trecută. Totul a început joi, la ora două noaptea, când omul legii și soția sa se distrau în mijlocul drumului, chiar lângă casa soților Mereniuc, care au trei copii minori. La solicitarea gospodarilor de a face liniște, cei doi au sărit la bătaie.


„Și când începe să claxoneze, chiar sub geamurile casei noastre. Ne-am speriat, am crezut că începe războiul. Am ieșit, după mine a ieșit și fiica. O întreb, domnișoară, ce faceți?”, a povestit Irina Mereniuc, locuitoarea or. Cupcini.

„Soția mi-a spus să mă duc după telefon. Când m-am întors, ele deja luau bătaie”, a spus Eduard Mereniuc, locuitor or. Cupcini.

Vasile Cușnir, care este angajat al Inspectoratului de Poliție Edineț, împreună cu soția sa, ar fi înjurat și amenințat întreaga familie, printre care două minore.

„Noi ne temem, copiii noștri nu ies din casă, am retras actele de la grădiniță, pentru că ne temem de ea. A spus că ne va viola copiii. Spunea niște lucruri strașnice. El e polițist și crede că totul îi este permis”, a adăugat femeia.

Părinții au chemat și ambulanța după ce fiica de 11 ani s-a simțit rău.

„Mă durea inima. Eu o visez noaptea și mă tem să ies din ogradă pentru că ea a spus că mă va viola. Au luat o piatră în mână și au aruncat în noi”, a mărturisit copila.

Irina Mereniuc spune că poliția de patrulare a intervenit târziu și doar polițistul de sector a fost martor la cele întâmplate.

Nu au verificat actele mașinii, nu au trecut testarea alcoolscopică la fața locului. Au urcat în mașină și au plecat.  Am mers la ei în curtea blocului, unde la 5.00 dimineața beau bere, având un copil mic. A u făcut asta intenționat, pentru ca la expertiză să spună că au băut pe loc. Angajatul poliției era beat împreună cu soția sa. El avea 88 mg/l de alcool în aerul expirat. Ea era la volan și avea 67 mg/l, nu departe de el.”

Polițistul buclucaș ar avea o istorie dubioasă.

„A fost polițist de sector la Cordinești, la Cupcini, la Edineț, tot făcea multe. Nu știu cum îl țin în poliție, totul se rezolvă la Bălți”, a adăugat Eduard Mereniuc.

Am încercat să obținem un comentariu de la Vasile Cușnir. Polițistul învinuit a refuzat să vorbească cu jurnaliștii declarând doar că toate acuzațiile în adresa sa sunt false și că, de fapt, soții Mereniuc i-au atacat și le-au spart parbrizul mașinii.

Deși procurorii au cerut arest la domiciliu, polițistul se află în libertate. Acesta este învinuit de huliganism și nu este la prima abatere de la lege.

„De către persoanele identificate, care se aflau în stare de ebrietate, au fost comise acțiuni huliganice față de trei persoane, printre care un minor. În cadrul urmăririi penale a fost reținută o persoană care a fost pusă sub învinuire.

De către Procuratura Raionului Edineț a fost înaintat un demers în instanța de judecată cu privire la aplicarea față de persoana învinuită a măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu pentru 30 de zile. În urma examinării, instanța de judecată a respins integral, încheierea fiind contestată de către procuratură la Curtea de Apel Bălți”, a declarat la telefon Cristina Strelețcaia-Grinceac, procuror în cadrul Procuraturii Edineț.

La moment se efectuează acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"