VIDEO | Bijuterii, diamante, televizoare și frigidere. Cumpărătorii au luat cu asalt magazinele din Bălți în căutarea cadoului perfect

De la televizoare, frigidere și mașini de spălat, până la bijuterii, ceasuri cu diamante și pandative cu cristale swarovski. Cumpărătorii au luat cu asalt magazinele din Bălți în căutarea cadoului perfect pentru rude și prieteni. Oamenii scot din buzunar mii de lei pentru cadourile de Anul Nou și Crăciun, iar alții sunt gata să le procure și în credit.


Acest tânăr spune că a găsit cadoul perfect pentru prietena sa, un inel de logodnă, pe care i-l va oferi în noaptea de Revelion.

„Inel de logodnă pentru prietena mea. E sărbătoare, am vrut să o bucur. Iată cum arată.” 

Iar acest bărbat a decis să-și uimească soția cu o brățară din aur care costă peste șapte mii de lei.

„Brățară pentru soție. Ea este demnă de acest cadou, și l-a dorit mult și sper să îi placă și să-i creeze buna dispoziție.”

Magazine specializate au pus în vitrine și bijuterii cu diamante, care ajung să coste zeci de mii de lei. Iar pentru ca prețurile să nu fie prea piperate, au fost anunțate reduceri.

„În ajun de sărbători toți sunt în așteptarea unei minuni, toți sunt în căutarea unui cadou pentru apropiați. Avem reduceri de până la 30% la bijuteriile din aur și până la 50% la cele din argint,” a spus Irina Șaragov, vânzător consultant.

Venituri mari înregistrează și magazinele de electrocasnice din oraș.

„Vânzările merg bine, chiar foarte bine, sunt foarte mulți cumpărători în ajunul sărbătorilor de iarnă. Toți doresc să-și reînnoiască tehnica sau să facă cadouri celor dragi. Cel mai bine acum sunt vândute televizoarele, sistemele audio, mașini de spălat. Cumpără de 10-15 mii, dar dacă nu le ajung bani cumpără și în credit,” a spus Sergiu Țurcanu vânzător consultant.

Oamenii spun că prețurile sunt accesibile, mai ales că pot cumpăra electrocasnice și în credit.

„E bine, prețurile sunt bune, și îmi place că vând în rate, credit, e convenabil pentru lume.”

„Mă interesează tehnica pentru bucătărie, am venit să mă uit la prețuri, modele, aragaz, microundă, multe.”

„Termos de încălzit apă, cadou fetei, la nepoțică, la nepoțel,” au spus cumpărătorii.

Revelionul va fi marcat marți, 31 decembrie.