NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Bugetarii din nou pleacă în vacanță. După starea de urgență, se va lucra șase zile pe săptămână

Perioada 7-17 aprilie a fost declarată liberă pentru bugetari. Anunțul a fost făcut de Ion Chicu după ședința de luni, 6 aprilie, a Comisiei Situații Excepționale. Totodată, prim-ministrul i-a îndemnat pe funcționari să se pregătească pentru perioada în care vor lucra șase zile pe săptămână, pentru a recupera pierderile pe care le suportă statul și instituțiile în perioada inactivității acestora, scrie cotidianul.md


Perioada de 7-17 aprilie, în care bugetarii nu vor lucra, poate fi extinsă până la 28 aprilie, a precizat oficialul, menționând că totul va depinde de evoluția situației epidemiologice din Republica Moldova.

Decizia de astăzi e bazată pe recomandările medicilor și a reprezentantului Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova”, a declarat Ion Chicu.

Zilele de odihnă pentru bugetari din perioada 7-17 aprilie sunt valabile pentru toate unitățile din sectorul bugetar și autoritățile publice la autogestiune, cu excepțiile instituțiilor medico-sanitare, a celor din domeniul apărării naționale și de asigurare a ordinii publice, dar și pentru instituțiile de învățământ de toate nivelurile, cu precizarea că acestea din urmă vor asigura desfășurarea procesului educațional de la distanță.
În ceea ce privește posibilitatea trecerii la regimul de muncă de șase zile pe săptămână, Chicu a precizat că acest sistem a fost folosit și anterior în Republica Moldova.

Cred că și generația noastră poate munci șase zile pe săptămână, dacă va trebui”, a mai spus el.

Potrivit lui Chicu, conducătorii instituțiilor pot chema la serviciu un număr limitat de persoane, fără de care procesele de lucru ar fi afectate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata