NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cabinetul de miniștri a ajuns la Edineț. Andrei Spînu a dat prima veste bună

După ce au organizat ședințele Guvernului la Bălți Cahul și Ungheni, Executivul de la Chișinău a ajuns și în municipiul Edineț. Astăzi, miniștrii iau decizii importante pentru cetățenii R. Moldova, inclusiv pentru cei din nordul țării. Prima veste bună este că lucrările de reparație pe traseul Criva-Bălți și Soroca -Arionești vor începe în 2023.

„Avem mult de lucru de la Bălți până la Criva, inclusiv aici. Știți că am semnat și un acord de finanțare pentru această porțiune de drum. Cred că la anul va fi anunțat și câștigătorul licitației pentru a începe construcția. E o porțiune lungă și lucrările vor dura trei ani, în cel mai bun caz. Vom face tot posibilul pentru a le finisa cât mai repede”, a anunțat Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

„Am decis să organizăm ședințele Guvernului o data în lună sau o data la două luni. Vrem să fim mai aproape de oameni, să vedem problemele reale în teritoriu. Toți miniștri au un orar. După ședința Guvernului se întâlnesc cu organizații și persoanele relevante din sector”, a declarat Natalia Gavrilița, prim-ministrul R. Moldova.

În timp ce unii locuitori din Edineț apreciază decizia miniștrilor de a se întruni la ei în localitate, alții cred că Guvernul ar trebui să se concentreze mai mult pe problemele legate de criza energetică, care îi afectează pe toți.

„În zilele noastre e dificil în general să schimbi ceva în țara noastră. Din acest motiv nu am careva așteptări.”

„Pentru ce vine ea la noi la Edineț? Să-mi spună că gazul și lumina va fi mai ieftină? De când? De la 1 decembrie sau peste doi-trei ani va fi? Bătaie de joc la noi.”

„Să fie prețurile mai reduse. Să ajute în primul rând pensionarii, să le ridice pensia, să le ofere ajutor.”

„Ca prețurile până la urmă să fie mai mici, serviciile comunale să fie mai ieftine, ca noi să ne dezvoltăm, să nu degradăm.”

„Orice activitate a Guvernului trebuie să fie cunoscută în teritoriu de către cetățeni. Este o aplicare foarte bună, o abordare destul de pozitivă din partea lor, pentru că ar putea cetățenii să le pună întrebări și să discute. Să lucreze înainte așa cum au lucrat și până acum, cu forțe duble am putea să scoatem țara din impas”, au spus oamenii.

De dimineață, miniștrii au participat la inaugurarea proiectului de îmbunătățire a serviciilor de aprovizionare cu apă în mun. Edineț.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"