NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cadouri italiene pentru copii neajutorați din Bălți

Peste douăzeci de copii din familii social-vulnerabile din Bălți au primit cadouri de la o organizație non-guvernamentală din Italia. În fiecare an, înainte de sărbătorile pascale, câțiva voluntari italieni vin în țara noastră pentru a dărui bucurie copiilor.

Actele de caritate ale voluntarilor italieni  au drept scop susținerea copiilor defavorizați, cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani.
,,Ne bucurăm foarte mult. Grație suportului partenerilor noștri din Italia, care își au reprezentanța în municipiul Chișinău, prin intermediul Asociației, noi încercăm să soluționăm câteva din cele mai stringente probleme ale acestor tineri”,spune Veronica Munteanu, șefa Direcției Asistenței Sociale și Protecție a Familiei din Bălți.
Pe lângă cadouri, copiilor li se oferă și trei burse de studii, în valoare de 600 de euro anual.
Printre căștigătorii de anul acesta se numără și Andrei Stoian, elev al Școlii Profesionale nr. 5 din Bălți.
,,Vreau să aduc mulțumiri acestei Organizații, întrucât, datorită acestei burse, am avut șansa să achit orele de limbă engleză, să mă înscriu la o sală de sport, dar și să fac ore de șoferie, pentru a obține permisul auto”, afirmă elevul.
,, Pas cu pas, oamenii înțeleg intențiile serioase ale acestui proiect și, în parale, susținem și păstrăm relațiile bune de prietenie dintre partenerii noștri italieni și cei din Republica Moldova”, a remarcat Sergio Valgoi, președintele ONG-ului.
ONG-ul oferă copiilor și șansa de a merge în Italia, pentru schimb de experiență.
Voluntarii italieni oferă  deja de 24 de ani sprijin copiilor din familii social-vulnerabile de la noi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"