NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Calea Ferată a pierdut 30 de milioane de lei doar din furtul de motorină  

În anul 2020, întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova” a pierdut 30 de milioane de lei doar din furtul de motorină.  Cel puțin asta susține deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian, într-o postare pe facebook. Acesta a declarat că administrație Căii Ferate, formată din rude și apropiați de-ai lui Dodon au adus întreprinderea la perzanie.

„Adrian Onceanu este coleg de facultate și cumătru cu Igor Dodon. Problemele Căii Ferate sunt vechi, dar sub conducerea lui Onceanu lucrurile au degradat în continuare. De exemplu, în anul 2020, conform unor informații din interior, întreprinderea a pierdut 30 de milioane de lei doar din furtul de motorină, pus la cale de o rețea infracțională. Onceanu a primit toate dovezile, însă nu a întreprins nimic. La indicația șefilor de la securitate internă a Căii Ferate, programul care monitoriza consumul de motorină a fost dezactivat, pentru că era un obstacol în realizarea schemelor. Șeful securității interne este Aurel Berdilo, soțul celebrei judecătoare care a anulat alegerile din Chișinău din 2018, iar vicedirectorul securității interne este nimeni altul decât Serghei Dodon, nepotul lui Igor Dodon”, a declarat Radu Marian.

Deputatul a menționat, că din cauza neregulilor depistate și a fraudelor, în februarie 2021, Banca Europeană pentru Investiții a suspendat acordarea unui credit de câteva zeci de milioane de euro Căii Ferate, care ar fi putut soluționa problema angajaților întreprinderii.

2 Comentarii
  1. […] În anul 2020, întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova” a pierdut 30 de milioane de lei doar din furtul de motorină. Cel puțin asta susține deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian, într-o postare pe Facebook, transmite SafeNews.md cu referire la nordnews.md. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata