NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Calmante pentru un candidat exploziv la Bălți

Candidata “Partidului Nostru”(PN) pe Circumscripția nr. 10 Bălți, Elena Grițco, a primit  în dar un recipient cu calmante din partea oponentei sale de la Blocul Electoral „Acum”, Arina Spătaru. Cea din urmă, i-a oferit acest cadou imediat după ce la Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Uninominale a avut loc tragerea la sorți, exercițiu care a determinat pe ce poziții/loc se vor afla aspirantele la fotoliul de deputat în buletinul de vot.

 

În replică, Elena Grițco i-a mulțumit cordial pentru acest cadou original.

 

Reprezentanta “Partidului Nostru”, care candidează pe Circumscripția nr 10 Bălți este, totodată, și vicepreședintele formațiunii, dar și consilier municipal de Bălți. Elena Grițco s-a făcut remarcată prin caracterul exploziv, manifestat atât la ședințele Consiliului Municipal, cât și la mitingurile de protest, organizate de PN, și în cadrul dezbaterilor electorale din primăvara anului 2018. În acest context, cadoul Arinei Spătaru capătă o semnificație clară.

 

La cele două Consilii Electorale ale Circumscripției Electorale Uninominale din Bălți s-au înregistrat deja 13 candidați la funcția de deputat.

 Pe Circumscripția electorală nr. 9 s-au înregistrat șapte aspiranți: Serghei Buzurnâi (PDM), Alexandr Usatâi (PSRM), Igor Himici (Partidul Șor), Ivan Osoianu (PN), Elena Bordeianu (ACUM), Saed Muhamat Amaev (PCRM) și Renata Grădinaru (independent).

Pe Circumscripția nr. 10 s-au înregistrat șase candidați: Serghei Iordan (PDM), Alexandr Nesterovschi (PSRM), Pavel Verejanu (Partidul Șor), Elena Grițco (PN), Arina Spătaru (ACUM) și Serghei Rubțov (PCRM).

 

La 24 februarie 2019, în Republica Moldova se vor fi desfășura alegerile parlamentare. Scrutinul va fi organizat în baza unui sistem electoral mixt – proporţional (pe liste de partid) şi uninominal (pe circumscripții).  Pe listele de partid se aleg 50 de deputați, iar in circumscripțiile uninominale se aleg 51 de deputați în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripție.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"