NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Călugăr – satul care „a murit” după coronavirus

O liniște mortală s-a lăsat peste satul Călugăr din raionul Fălești, după ce în localitate au fost identificate cinci cazuri de COVID-19. În consecință, oamenii au intrat în carantină, au renunțat la munca în câmp și nu mai stau de vorbă cu vecinii. Unde și unde, mai vezi pe cineva mișcând prin curte.

Doar drumarii se arată curajoși în fața bolii care a băgat spaima într-o lume întreagă. Fără măști și fără mănuși, dar cu tărie de aproape 90 de grade în rezervă, aceștia repară strada centrală din sat.

Totul este. Avem săpun, avem de toate, dacă vine virusul, îl întâlnim. Spirt de 96 de grade. Dacă nu crezi, miroase!

Pentru că nu are unde-și realiza marfa, această femeie donează prin sat „antiviralul” pe care-l crește în grădină. Nici la magazin nu mai iese, ne-a mărturisit ea.

Din puținul pe care-l am, ceapă verde, etc. am donat și la primărie, și la punctul medical. Dacă s-a închis piața, și nu am unde să-mi realizez marfa, am decis să o donez, numai să fie totul bine si toți sănătoși. Toată lumea s-a închis în casă, nimeni nu iese din ogrăzi. Eu nici după pâine nu ies la magazin, o coc acasă sau îmi fac o mămăliguță, a spus femeia.

Izolarea este cea mai bună metodă de protecție, susțin sătenii.

Noi oricum ne protejăm, stăm în casă și ne vedem de treaba noastră. Părinții copilului muncesc toată ziua. Aceștia sunt nevoiți să-mi aducă nepotul în fiecare dimineață. Aici este mai protejat.

Oamenii au învățat regula și intră în magazin pe rând.

Oamenii intră câte unul în magazin, stau în rând și păstrează distanța socială. Avem dezinfectante și oamenii le folosesc.

Între timp, numărul infecțiilor cu coronavirus în raionul Fălești crește. În ziua de 6 aprilie erau confirmate 20 de cazuri de COVID-19. Șase dintre cei infectați sunt angajați ai fabricii „Kinder” din oraș. La telefon, administratorul întreprinderii a declarat că activitatea uzinei a fost sistată acum patru zile și că infecția a fost adusă de cineva din exterior.

Noi facem parte dintr-un lanț din industria alimentară. Este un concern Italia, România, Ungaria, Moldova. Italia nu s-a oprit, Ungaria-nu, România lucrează și azi. Eu trebuia să mențin acest lanț, a declarat Constantin Smarandoiu, Adminsitratorul fabricii „Kinder”.

Șeful Centrului de Sănătate Publică Bălți, subdiviziunea Fălești, susține că unii oameni au dus în eroare administrația „Kinder”, dar și medicii.

La noi populația este iresponsabilă, duc în eroare lucrătorii medicali, și posibil au dus în eroare și administraţia întreprinderii Kinder. Cele mai afectate localități sunt: comuna Călugăr – 5 cazuri, satul Hitrești – 3 cazuri, unul fiind cu deces. În orașul Fălești, satul Musteața, Sărata Veche, Ciolacu Nou, Ișcălău, Burghelea, Chetriș – câte 1 caz, a declarat Iurie Bobu, șeful Centrului de Sănătate Publică Bălți, subdiviziunea Fălești.

Din cele 20 de persoane din raionul Fălești, infectate cu COVID-19, trei sunt angajați medicali.

Amintim că, la data de 5 aprilie, coronavirusul a luat viața unei femei de 71 de ani din raionul Fălești. Victima suferea de mai multe maladii cardiovasculare, iar în data de 2 aprilie stare de sănătate s-a agravat. Femeia a ascuns că ar fi contactat cu nora sa, recent revenită de peste hotare.

 

2 Comentarii
  1. Iulia Dombovschi spune

    Nu credca toti sunt infectati cu covid 19 asta

  2. Micro espion spune

    Cette page est idéal j’ai mis du temps à le trouver en recherchant sur Google, est t’il possible de le partager sur Intagram ?L’equipe qui a publié ce Post à fait un boulot formidable !!! Bravo à vous. J’espère en voir d’autre prochainement.
    https://www.europe-connection.fr/contre-espionnage/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata