NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Când vor dispărea monumentele sovietice din R. Moldova

R. Moldova este țară candidat la Uniunea Europeană, dar în același timp are pe teritoriul său monumente ale liderilor sovietice, succesorii cărora au pornit un război nejustificat în Ucraina. Președintele Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană, Doina Gherman a menționat că acest lucru va fi abordat în cadrul discuțiilor la nivel de legislativ în scurt timp.

–  Doamna deputat, dar totuși, pe viitor, vor exista proiecte de legi în Parlamentul R. Moldova cu privire la lichidarea monumentelor sovietice de pe teritoriul țării noastre?

– Comisia Educație și Cultură este direct responsabilă de tot ce ține de monumente. Nu pot să cunosc la nivel de legislație ce prevede, dar este o remarcă bună. Voi aborda colegii mei din comisie

În prezent, în Republica Moldova, mai există 17 monumente ale liderului bolșevic Vladimir Lenin, două ale lui Karl Marx, iar la Bălți pe frontispiciul clădirii Centrului Multifuncțional este instalat basorelieful turnat în beton ale lui Lenin, Karl Marx și Fridrich Engels.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"