NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cât e de ușor să comanzi online țigările electronice? Experiment realizat în Moldova

Țigările electronice de unică folosință devin tot mai populare în rândul tinerilor din Republica Moldova. Începând cu luna aprilie 2022, comerțul online a acestor produse este interzis de către legislația țării. Asociația non-guvernamentală ”ACTA”, care promovează schimbul de informații privind problema consumului de tutun și lupta împotriva fumatului, a realizat un experiment și a încercat să plaseze online o comandă de țigări electronice de unică folosință, scrie realitatea.md.

În cadrul materialului video, realizat de ”ACTA”, s-a plasat o comandă de țigări electronice de unică folosință de pe un canal de Telegram. Potrivit sursei, produsul s-a livrat în câteva minute.

”Achitarea s-a făcut în numerar, fără eliberarea bonului fiscal. Mai mult ca atât, produsul nu are un timbru de acciz, iar avertismentele de sănătate sunt în limba engleză, ceea ce contravine legislației Moldovei”, se menționează în video.

De asemenea, ”ACTA” a realizat o comandă de pe un site de anunțuri și produsul a fost livrat. Autorii materialului susțin că țigările electronice de unică folosință achiziționate nu corespund cerințelor legale, care prevăd ca rezervoarele acestora nu trebuie să depășescă 2 mililitri, iar conținutul de nicotină 2 miligrame pentru o unitate.

Asociația ”ACTA” a solicitat autorităților un control mai dur a respectării legii și cadrului legal pentru a preveni utilizarea și răspândirea produselor cu nicotină în rândul minorilor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"