NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Câți oameni, atâtea păreri. Cu două zile înainte de turul II, bălțenii nu știu pentru cine vor vota

Deși, până la turu doi al alegerilor prezidențiale au rămas doar două zile, unii bălțeni încă nu au decis cui îi vor da votul, Maiei Sandu sau lui Igor Dodon. Oamenii sunt dezamăgiți și în același timp debusolați de situația din țară. Toți vor însă o schimbare și recunosc că 15 noiembrie va fi o zi decisivă pentru viitorul Republicii Moldova.

„Nu am decis ce voi face pe 15 noiembrie, pentru că este o situație tare proastă.”

„Deocamdată niciunul dintre candidați nu m-a convins, dar nu avem altă oportunitate, va trebui să alegem pe unul dintre cei doi.”

„Nu am pe cine vota, candidații nu mă aranjează.”

„Voi merge la vot. Sper că voi face alegerea corectă, pur și simplu nu este încredere față de niciun  partid.”

„Cred vă voi merge la alegeri. Nu vom ajunge la nimic bun, indiferent de cine va câștiga.”

„Vom merge la alegeri, vom vedea cine va ajunge la guvernare și ce vor face mai departe, vom primi doar promisiuni false sau vor fi și fapte.”, au spus oamenii. 

Oamenii spun că vor merge la urne pentru a vota contra „kuliokului”, așa cum a fost botezat de internauți președintelel în exercițiu, Igor Dodon.

„Până nu o să scăpăm de „kuliok”, în Moldova nu vor fi schimbări. Eu nu sunt fanul Maiei Sandu, dar eu vreau să scap de „kuliok”. Eu nu voi vota pentru Maia Sandu, dar contra lui Iogor Dodon.”

„O să ieșim la vot, o să votăm pe cine trebuie, trebuie urgent o schimbare, nu putem merge așa mai departe cu așa președinți.”

„Ne dorim schimbări, ne-am săturat de Dodon și de toți apropiații lui.”, susțin cetățenii. 

 În același timp, sunt și dintre cei fideli sistemului și vor vota pentru Igor Dodon.

„Da, pentru Igor Dodon. Aceasta este alegerea mea.”

„Înafară de Sandu, cineva va face vreo schimbare, dar Sandu nu va face nimic. De ce o alegeți? Pentru că ea nu poate face nimic. Pe ea o susține doar diaspora și atât, iar dintre molodveni nimeni nu o vor vota.”

„Noi îl susținem pe Igor Dodon pentru că în țară nu este război, pentru că el susține limba rusă, eu cunosc și „moldovenește”, așa doar înțeleg, în școală am învățat limba română.”

„ În țara noastră este dezastru și dezordine. Igor Nicolaevici Dodon este cel mai bun Președinte și cel mai sigur. De ce, pentru că el este economist și cunoaște cum să conducă o țară. Nu dă doamne să vină europenii în Moldova, Putin nu va ceda Transnistria și va începe războiul.”

„Pe Dodon îl votăm, și vă îndemn și pe dumeavoastră, fă de grijă. Să știți că fugind de la o sărăcie, dăm peste alta. Acest om are experiență de muncă, nu putem spune nimic rău nici depre doamna Maia Sandu.”, cred unii dintre oameni. 

„Totuși ar fi bine să…. să renunțe la postul de președinte.”. 

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata