NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Câțiva moldoveni din nordul țării au zburat cu pacienta bolnavă de coronavirus

Printre pasagerii care au zburat cu aceeași cursă în care se afla și moldoveanca bolnavă de coronavirus, se numără câțiva locuitori din raioanele de nord a țării. Informația a fost confirmată de șefa Serviciului Sănătate a Primăriei Bălți, Feodora Rodiucova. Aceasta a menționat că niciun pasager nu este locuitor al municipiului Bălți.


În același timp, cele o sută de mii de măști, pentru care, acum două săptămâni, primăria a alocat 125 de mii de lei, încă nu au fost cumpărate.

Licitația a fost anunțată și așteptăm rezultatele. După licitație, va fi determinată persoana sau firma care va oferi aceste măști. Pentru a ne asigura, avem înțelegere cu o instituție medicală , care, în caz de necesitate, va livra numărul de măști necesare, care, ulterior, vor fi compensate, a declarat Feodora Rodiucova, șefa Serviciului Sănătate a Primăriei Bălți.

Potrivit autorităților, la Bălți, situația nu este alarmantă, precum la Chișinău. Acolo, măsurile de securitate împotriva coronavirusului au fost sporite. Copiii și elevii din instituțiile de învățământ vor fi verificați sistematic.
Unii bălțeni spun că se tem de coronavirus, alții, cred că virusul este creat artificial de oameni de afaceri.

Punem o picătură, are un miros specific miroase a alcool etilic și masăm ușor. Îl folosesc de fiecare dată când apuc de cleampa ușii, când i-au în mână banii, când cobor din troleibuz. Când simt că am nevoie, îl folosesc.

Mă strădui mai des să mă spăl pe mâni, să nu ies pe afară. Ar trebui să mă plimb mai des, acum mai rar.

Mă spăl mai des pe mâni, aierisesc încăperile și mă țin mai departe de oamenii care sunt răciți. Se face gălăgie în presă, ca să-i oblige pe oameni să cumpere anumite produse, fac bani pe noi, este o afacere, au spus oamenii.

Amintim că, în Republica Moldova, a fost înregistrat primul caz confirmat de infectare prin coronavirus. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, revenită sâmbătă din Italia. În avion se aflau 145 de pasageri. Între timp, alte trei persoane sunt suspectate de contaminare cu coronavirus.
În prezent, autoritățile centrale discută despre o posibilă prelungire a vacanței pentru copii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata