NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Caz șocant în raionul Drochia. Un bărbat beat și-a bătut calul până la sânge cu o seceră

Caz strigător la cer în satul Pelinia, raionul Drochia. Un cal a fost bătut fără milă cu picioarele și o seceră de către propriul stăpân. Mai mulți localnici au venit în ajutor animalului doborât la pământ. Bărbatul a continuat însă să lovească calul cu cruzime. Incidentul a avut loc ieri, iar scenele de violență au fost surprinze de mai mulți martori.


Potrivit oamenilor, bărbatul violent se afla în stare de ebrietate. Acesta a adus o încărcătură pentru unul din locuitori. Nu se știe ce l-a provocat la acest gest dur.

Am ieșit în drum și un bărbat lovea în cal cu secera în cap. După ce animalul a căzut jos, el a continuat să-l bată. L-am rugat să se oprească, dar acesta nu a reacționat. I-am luat secera cu care lovea în cal. A venit vecina care a dezlegat calul iar acesta a putut să se ridice. El (bărbatul – notă red.) era în stare de ebrietate. S-a urcat în căruța și a plecat mai departe. 

Calul a căzut jos și nu se putea ridica, iar el îi trăgea cu secera până nu l-a tăiat la frunte, din partea dreapta. Așa-i curcea sânge…Este în drum sânge. Îl rugam să se oprească, să nu-l omoare, iar el dădea în cal și cu picioarele și cu pumnii. Calul cela era puternic bătut, stătea sărmanul ghemuit, nu avea aer. A dat capul în jos și se înădușa, spune Ana Ghelescu, martoră.

Eu când am ieșit calul era jos și nu se putea scula. Am ajutat să dezleg calul pentru că știu că trebuie să ajuți la dobitoc. I-a tras cu piciorul odată, altceva n-am văzut nimic. Eu când am ieșit aici era deja sânge, calul era plin de sânge, Zinaida Petrovna, martoră.

Bărbatul a refuzat să dicute cu presa și chiar cu oamenii legii, care au încercat să afle circumstanțele în care a avut loc cazul de violență asupra animalului. În apărarea făptașului a sărit unul dintre vecini.

Este video cum ai bătut calul și a căzut jos. – N-am înțeles. Cum? – Iată așa, fugi în casă! Dute băi în casă.  Nu sunt avocat, dar vom strânge mână de la mânî și îl vom scoate din această problemă. 

Vecinii bărbatului dau vina pe alcool și spun că făptașul este de fapt un bun gospodar.

Consider că nu-i bine.  Nu știu cum trebuie să fii ca să dai așa în animal pentru că el nu-i cu nimic de vină. Dacă e să ne gândim așa, el n-a făcut la nimeni nimic. El te hrănește, îți aduce un ban în casă. În ziua de astăzi alcoolul nu te duce la bine. 

E un om ca toții oamenii din sat. Are soție, dar când se îmbată nu-i om. Cred că a fost bat când a fost acest lucru. El nu-i agresiv, dar când consumă alcool își bea mințile. 

Autoritățile locale susțin că se vor autosesiza pe marginea acestui caz, iar bărbatul va fi tras la răspundere.

Vom încerca să ne autosesizăm și să clarificăm situația. Vom lua măsurile corespunzătoare. Din câte cunosc, până la ziua de astăzi nu am avut cazuri pe cruzimea față de animale. Acesta, probabil, este primul caz. Este inuman. Tratarea animalelor cu cruzime este prevăzută și de legislația ca o încălcare, a declarat Ion Borș. viceprimar c. Pelinia.

Pentru fapta comisă, bărbatul riscă să fie amendat.

Pe cazul dat poliția se va autosesiza și conform art. 414 Cod Contravențional materialele vor fi transmise la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor pentru a primi o hotărâre pe cazul dat. La moment refuză de a da careva explicații, dumnealui va fi citat de a se prezenta la postul de poliție pentru a fi audiat, a declarat Alexandru Macovețchi, inspector principal sector 2 c. Pelinia

Conform legii în vigoare, tratarea cu cruzime sau torturarea animalelor, care a cauzat mutilarea ori moartea acestora, se pedepseşte cu amendă de până la 37.500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 180 de ore.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"