NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cazul omorului din Elizaveta ia o altă întorsătură. Carabinierul spune ce l-a făcut să apese pe trăgaci

Cazul omorului din Elizaveta ia o altă întorsătură. Astăzi, Vitalie Tataru, carabinierul care l-a împușcat mortal pe Simion Botnari a făcut declarații șocante. Inculpatul susține că totul ce s-a întâmplat în seara de 13 ianuarie curent a fost un accident, iar de moartea tânărului de 23 de ani s-ar face vinovată o a treia persoană.

Vitalie Tataru a mărturisit că o persoană necunoscută l-a tras de mâna în care ținea pistolul. În consecință,  un tic nervos l-a împins pe fostul carabinier să  apese pe trăgaci.

„Astăzi, în instanță s-a vorbit despre o a treia persoană  care l-ar fi împins pe Tataru. –Da, dar asta e normal, Procuratura știe, anchetator este, noi suntem oameni simpli. Din cauza voastră ne-am dus din sat. Femeia, copiii minori s-au dus din sat  pentru că voi îi amenințați cu moartea.”

Martorii sunt însă de altă părere. Un verișor de-al lui Simion Botnari susține că inculpatul țintea în victimă, fapt ce îl poate confirma oricine din cei prezenți la locul crimei.

„Cum putea să mai fie cineva, dacă el(Vitalie Tataru) singur venea cu arma spre dânsul(Simion Botnari), noi când fugeam el venea cu arma spre dânsul. Arma era îndreptată spre dânsul. Cum putea fi alt fel, logic. Se vedea, era lumină peste tot, farurile de la mașini, iar el spune că nu. Trei împușcături au fost, una în Semion, iar două în sus.”

Seara de Sf. Vasile a schimbat radical viața celor două familii din satul Elizaveta. După luni de tăceri și incertitudini, astăzi, acestea și-au vărsat tot amarul și s-au acuzat reciproc.

Ala Tataru își apără soțul, fapt ce alimentează și mai mult furia oamenilor.

-Când tu ai ieșit cu soțul tău din casă, ai văzut că a pus mâna pe armă, unde te-ai pornit tu?

– El nu a pus mâna pe armă, tu cine ești să-mi ceri darea de seamă?

-Eu sunt sângele lui! Dar tu cine ești?

-Ce treabă ai să-mi spui tu ce a facut soțul meu, el nu a pus mâna pe armă.”

Pentru prima dată, după aproape un an de tăcere, acuzatul și-a cerut iertare de la părinții baiatului. În spatele camerelor de luat vederi el a recunoscut că îi pare rău de cele întâmplate și că nimic nu va putea atenua vina pe care o poartă.

„Atunci trebuia să-și ceară scuze, în genunchi, în fața copilului meu, care era în sicriu. Nu acum, acum nu se primește, atunci trebuia să vină. Nu-l voi ierta niciodată. Pe viață trebuie să stea în detenție.”, a spus Galina Botnari. 

Vitalie Tataru riscă până la 15 ani de închisoare pentru omor intenționat. Părinții victimei au solicitat și un preșudiciu moral și material de peste un milion de lei. Înculpatul este gata să achite doar chletuielile de înmormântare ale lui Simion.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata