NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Ce-ar face bălțenii, dacă ar fi primari

Până la alegerile locale din toamnă au rămas mai puțin de 70 de zile. Se poate spune însă că funcționarii de la Primăria municipiului Bălți, care au făcut mai multe promisiuni în alegerile anterioare, așa și nu s-au ținut de cuvânt. Astfel, bălțenii se confruntă zilnic cu un șir de probleme care trebuiau rezolvate de mult.

Locuitorii orașului au fost întrebați de reporterul nordnews.md în cadrul unui vox populi ce ar face ei, dacă ar fi în postura de primar de Bălți, ce schimbări ar întreprinde ei și ce probleme ar soluționa în primul rând. Cea mai importantă problemă cu care se confruntă municipiul de mulți ani este, în opinia bălțenilor, starea foarte proastă a drumurilor.
,,Eu în primul rând aș repara drumurile. Drumurile arată groaznic, de când mă țin minte, drumuri bune în Bălți nu au existat”, a declarat un trecător.
„În primul rând, aș face drumurile. Este imposibil să mergi pe drumurile noastre din Bălți, mai ales în cartierul Dacia, unde merge rutiera nr.18. Acolo drumurile sunt mai rele decât în satele lăsate de Dumnezeu”, a declarat o doamnă.
Pe lângă problema drumurilor proaste, locuitorii orașului Bălți se plâng și de faptul că nici aici nu funcționează legea și poate dacă s-ar schimba conducerea primăriei, lucrurile ar lua o altă întorsătură.
În primul rând, trebuie schimbată conducerea, legea să funcționeze și să existe drepturi egale: să nu dețină 10 mașini, 10 case, 10 vile. Cineva își ține apartamentele goale, altcineva se chinuie să reziste pe străzi. Ar mai fi de dorit ca prețurile să fie accesibile și salariile decente”,  a declarat un locuitor al orașului.
Dacă unii bălțeni, în calitate de primari, se gândesc la drumuri bune, salarii decente, care să le permită un trai stabil aici, acasă, alții își doresc mai multe locuri de odihnă, dar mai ales se văd deranjați de fumatul în exces. Ei ar vrea  ca orășenii să învețe să respecte  legile.
,, M-aș gândi la mai multe locuri de odihnă pentru locuitorii municipiului, deoarece, considerăm că sunt puține locuri și nu sunt aranjate la nivelul cuvenit”, a zis un bălțean.
„Lupta cu fumatul. Cultura noastră lasă de dorit. Chiar mă deranjează acest lucru, cred că este un lucru primordial. Oamenii fumează și îi deranjează pe cei din jur, astfel încât, fumatul pasiv este mai dăunător decât cel activ”, a afirmat o doamnă.
„Aș educa locuitorii să respecte legea, iar dacă legea fumatului este adoptată, ar trebui să o respectăm”, a mai adăugat bălțeanul.
Se pare a fi o problemă și faptul că conducerea orașului are o atitudine neglijentă față de pensionari.
,, Grija față de cei bătrâni, deaorece atitudinea față de pensionari lasă de dorit, oferindu-le o pensie destul de mizeră”, a spus  o cetățeană.
Cu toate acestea, locuitorii orașului rămân a fi mulțumiți de orașul lor, afirmând că Bălțiul are parte și de câteva schimbări pozitive, iar acestea se observă, ori de câte ori, bălțenii se întorc acasă.
„În general orașul se schimbă spre bine, ori de câte ori, vin în oraș apare câte ceva nou”, a mai adăugat doamna.
„Dar în general îmi place Bălțiul”, a declarat locuitoarea orașului.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"