NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Ce așteptări au bolnavii din Bălți care și-au exercitat dreptul la vot

Deși alegerile i-au prins pe patul de spital, pacienții din Bălți și-au exercitat dreptul la vot. La ei, urna mobilă a ajuns dis-de-dimineață.

Ludmila Drăgan a suferit recent o intervenție chirurgicală și se deplasează cu ajutorul cârjelor. Durerea însă nu a făcut-o să renunțe la dreptul de a vota un președinte demn.

Își bat joc de pensionari cu așa pensii. Nici serviciile comunale nu ne ajunge să le achităm, nici medicamente, nimic, cum să trăiești cu o mie de lei pensia. Avem puțină speranță, dar generația noastră nu mai vedem viață bună. Moldova e o țară foarte frumoasă, cu oameni harnici, dar nu are un gospodar, a spus Ludmila Drăgan, pacientă.

Condițiile de trai din țara noastră care lasă de dorit, este principalul motiv care i-a determinat pe alegători să voteze.

Au majorat pensia cu 16 lei, pentru că am 1700. O sută de lei pentru lumină, încă o sută pentru picături de ochi. Lumină, apă, gunoi, o mie de lei cel puțin. Doar cu 700 de lei să trăim? Asta e viață? 

Vreau să am bucurie, să am o pensie mai mare, copiilor să le fie mai bine. În țară să fie mai bine. Dacă o să avem un om cumsecade, care să ne conducă, cu mare plăcere aș vrea ca toată lumea să aibă bucurie, e foarte greu de trăit cu așa pensie de care avem noi.

Oamenii spun că au mari așteptări de la alegerile de azi.

Pentru zile mai bune, pentru un trai mai bun, pentru copiii noștri să aibă un trai bun, iar noi să fim sănătoși, să fie un om pentru viață. Vrem să se schimbe, să fie un om bun, să poarte grija poporului, de medici, de pacienți, de pensionari și de elevi.

Pentru ca tinerii să aibă locuri de muncă, să nu plece nicăieri, ca Moldova să înflorească, ca familiile să nu se despartă niciodată. Ca să fie pentru toți de lucu, ca pensiile să fie mai bune. 

Alegerile la Spitalul Clinic din Bălți au fost asigurate de patru comisii mobile.

Prima etapă a decurs puțin emoțional, am echipat comisiile, i-am instruit pe ei, dar și pacienții. Până acum, în blocul central, în secția de medicină internă, au votat în jur de 24 de pacienți care se pot deplasa, iar acum mergem spre pacienții țintiți la pat, Alexandru Pavlic, angajat.

Pacienții votează doar cei care au domiciliul de reședință în mun. Bălți, iar cele din alte raioane prezintă certificatul cu dreptul de vot deja deliberativ. Persoanele care nu îl au, cu părere de rău nu votează. Majoritatea vin cu stilourile sale, au mănuși, dezinfectantul stă pe masă. Temperatura le este măsurată de către angajații spitalului.

În total, aproape 400 de alegători au votat la Spitalul Clinic din Bălți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"