NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Ce își propune noul director al Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți

Regizori din România, Ucraina și Rusia și spectacole pentru orice preferințe. Asta își propune noul director interimar al Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălti, Onorina Tănase.


„A fost o surpriză frumoasă. Chiar nu m-am așteptat și sunt foarte emoționată. Încă mai am am emoții. ”. a declarat Onorina Burlac-Tănase. 

Noul director își propune să aducă un suflu nou în naționalul bălțean și să consolideze o echipă puternică împreună cu actorii care și-au dedicat viața scenei.

„E nevoie să începem cu imaginea teatrului, care a fost lejer șifonată. Asta o putem face prin calitate, profesionalism. Trebuie să investim în actori. Avem foarte multe proiecte pe care le negociem deja. Eventual, o piesă de a lui Alecsandri va fi montată de un basarabean, pentru piesa rusească o să invităm un regizor din Rusia sau Ucraina, acum negociem și cu un regizor român”,  a subliniat directorul.

Mai mult, noul director inenționază să organizeze anual un festival de teatru, la care să participe și artiști de peste Prut.

„Preconizăm un festival cu participarea a cinci teatre din Basarabia și cinci din România. Acest festival va fi dedicat lui Alecsandri. Este un eveniment care sper că va fi frumos și va fi organizat anual.”

După ce va trece pandemia și vor fi ridicate toate restricțiile, întâlnirile dintre spectatori și actori vor fi și mai memorabile. Pentru că, fără îndoială, publicul bălțean merită tot ce e mai bun…

„Vreau să revină spectatorul, care ne-a lipsit, o să încercăm să ne alintăm un pic spectatorul, o să montăm diferite genuri, ca fiecare să vină și să se regăsească.”

Actorii își pun toată încrederea în noul director, pentru că, spun ei, Onorina Tănase este talentată, energică și ambițioasă.

„O bucurie enorm de mare, vă spun că eu am fost primul care în teatru cântam: Noi suntem români. Să dea Dumnezeu, poate s-a schimba ceva în politica teatrală a Naționalului Bălțean. Vom trăi și vom vedea, dar avem multe speranțe și multă nădejde”, a declarat Gheorghe Crudu.

„Așteptările sunt mari, de la toți cei care vin în funcție nouă, vrem să fie mai bine. Din partea mea, cred că totul va fi bine”, a spus Constantin Stavrat.

„Așteptările sunt multe, pentru că a venit în fruntea teatrului un director energic, un director tânăr, un director ambițios, care, știm la sigur, o să aducă spectator, o să aplaneze lucrurile, o să facă colectivul, din nou, împreună și prosper”, a declarat Natalia Lupașcu.

Onorina Tănase a absolvit Facultatea de Muzică și Pedagogie muzicală, specialitatea Actorie, iar din anul 1998 este devotată Naționalului din Bălți. A fost numită în funcția de director interimar al teatrului după demisia lui Veaceslav Vlad.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata