NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Ce părere au bălțenii despre starea ecologică din oraș

 Orașul Bălți se confruntă cu destule probleme de mediu. Ce cred bălțenii despre starea ecologică din oraș și care  sunt, în opinia lor, cele mai poluate zone, cartiere. Opiniile lor sunt diferite. Majoritatea înclină să creadă că, deși centrul municipiului pare a fi cel mai curat, nu este chiar așa, iar situația ecologică în unele cartiere lasă mult de dorit.
 

E cam proastă, nu sunt din oraș, dar e cam proastă ecologia, ca și în Republica Molodva.
– La care aspecte trebuie de lucrat?
– Gunoiștile nestrânse, câinii vagabonzi și ei fac parte din ecologie și multe altele. În primul rând, mult depinde de noi, că nu e curat acolo unde se face, dar acolo unde se păstrează.” a spus o doamnă.
Râul Răut desigur trebuie mai des salubrizat, dar dacă să ne gândim, tot oamenii sunt vinovați, ei singuri poluează, care locuiec lângă Răut.” a menționat o locuitoare a orașului.
Nu aș spune că starea ecologică a orașului e normală. De exemplu, tomberoanele de gunoi din cartierul „Dacia”, ce „curate” sunt, ce se întâmplă în scările blocurilor de locuit, putoare, șobolanii mor în subsol, o putoare îngrozitoare, te poți sufoca, copiii acest aer respiră. Dar aici în centru, nici aici ecologie nu e, nu se salubrizează, nu se udă.” a afirmat o bălțeancă.
Unde reușesc cu curățenia, unde nu. Cartierul 8 este mai murdar”, a zis un barbat.
Da mai bine fără comentarii, e rea starea ecologică, trebuie mai multă finanțare, de acordat mai multă atenție, primăria mai mult să aloce bani, nu știu. Pe alocuri, pe drumuri se văd buruieni, interesant, chiar nu se poate de cosit buruienile acestea? De luat un trimer și de mai tăiat.” , spus un bălțean.
„- Care este părerea dumneavăastră despre starea ecologică a orașului?
-Mai bine nu mă întrebați. Nu vă pot explica, dar nu-mi place. Iată strada Ureche, acolo locuiesc, mereu este inundată de canalizarea orășenească. Totul trece pe strada noastră.”, a remarcat o locuitoare a orașului Bălți.
„Curat, desigur curat, uitați-vă peste tot în parc curățel au făcut. Au cosit peste tot iarba, totul e bine. Avem unde să ne odihnim.” , a afirmat o bătrână.
Potrivit estimărilor Biroului Național de Statistică, publicate în „Statistică teritorială”,  în 2017, în municipiul Bălți au fost  evacuate în aerul atmosferic de către sursele staţionare ale agenţilor economici circa 917, 4 tone de substanțe poluante, s-au format 107 991 de tone deşeuri de producţie şi consum și 1 178, 9 de tone de deșeurii toxiceone. S-a realizat captarea a 0,4 milioane metri cubi de apă și  utilizarea a 4,6 milioane metri cubi a apei (fără apa de circulaţie şi apa utilizată consecutiv).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata