NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Ce poți învăța la „America House” din Bălți

Cum să desfășori traininguri și lecții online, dar și cum să-ți dezvolți propria afacere. Toate acestea se învață la „America House”, un centru cultural din Bălți, finanțat de ambasada SUA în Republica Moldova, destinat tinerilor cu vârsta de peste paisprezece ani. Obiectivele centrului sunt promovarea democrației și a valorilor americane prin diverse activități.


La fiecare training participă câte 16 beneficiari, iar toate activitățile durează o săptămână.

„Academia de Inovare și Schimbare prin Educație din municipiul Chișinău este beneficiara unui grant oferit de ambasada SUA în Republica Moldova care a permis înființarea acestui centru cultural în municipiul Bălți”, a spus Corina Ceban, manager de proiect „America House”, Bălți.

În aceste zile, în incinta centrului se desfășoară un training pe tema managementul predării orelor online, în care sunt antrenați 18 profesori de limbă engleză.

„Este prima dată când noi putem să adunăm mai multe persoane, având ca trener un expert ameriacn. Este vorba despre Julie Andersen, expert în educație, profesor de limba engleză. Nu este ceva nou, pandemia ne-a impus să învățăm multe lucruri, cum să gestionăm o lecție online și doamna vine cu niște lucruri mult mai clare sau mai bine conturate, cum ar fi mai bine să faci o lecție online eficientă”.

„Am venit aici în calitate de spiker la programul de dezvoltare profesională pentru a desfășura trainingul „Cum să creezi o lecție online efectivă”, am fost cu un training la Chișinău și acum și în Bălți. Eu iubesc Moldova, eu iubesc Bălțiul, eu iubesc partea de nord a Moldovei și nu este pentru prima dată când sunt aici. Dacă este să număr, cred că  sunt aici a 15-a oară. Oamenii sunt fantastici aici, ei sunt foarte ospitalieri”, a declarat Julie Anderson, epert în educație.

Participanții spun că trainingul este foarte util pentru a acumula noi metode și tehnici de predare.

„Am ales să vin la acest training pentru că este o experiență foarte bună. Sper că mă va ajuta pe viitor și voi organiza orele în așa mod, încât copiii să aibă o atitudine mult mai plăcută față de orele mele”.

„Profesorii trebuie să fie în continuă dezvoltare în domeniul care activează, aceste traininguri sunt binevenite pentru a cumula cunoștințe, experiențe noi, pentru ca ulterior, să le implementăm în instituțiile noastre”.

„Pe mine mă interesează metodologia de predare, platformele interactive, vreau să aflu despre jocurile posibile, metodele de desfășurare a orelor de limba engleză online. Eu consider că la sfârșitul trainingului îmi voi perfecționa cunoștințele și voi pleca cu un mare bagaj de cunoștințe”.

De săptămâna viitoare va începe un nou training. Acesta va fi despre predarea antreprenoriatului social, unde tinerii vor putea prelua abilități de a crea și dezvolta propria afacere.

„Săptămâna viitoare invităm toți tinerii și oamenii interesați din oraș, să participe la trainingul care va dura trei ore pe zi. Va fi un training interactiv în care participanții vor afla despre istoria antreprenoriatului social, vor afla și despre antreprenoriatele sociale din SUA și vor avea ocazia să dezvolte o idee de antreprenoriat social și apoi să o prezinte”, a spus Cristina Șoric, coordonator comunicare „America House”, Bălți.

Centrul cultural „America House” a fost deschis la Bălți, în anul 2020.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata