NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Ce premii bănești au ridicat cei mai buni pedagogi din Bălți?

La Bălți avem unii dintre cei mai buni profesori. Dovadă sunt rezultatele concursului republican și municipal „Pedagogul anului”, organizat cu ocazia „Zilei Profesionale a Lucrătorilor din Învățământ”. Astfel, trei pedagogi din Bălți s-au ales cu locuri de frunte la nivel național, iar alți șase au câștigat concursul local. Aceștea au ridicat premii bănești de până la 50 de mii de lei.

Aurelia Mihailiuc a împlinit 20 de ani de când îi ghidează pe cei mici în lumea cunoștințelor. Mare i-a fost fericirea să afle că a obținut locul doi la concursul național „Învățătorul anului” și premiul mare la cel municipal.

„A fost pe măsura posibilităților. Și bănuiesc eu că orice pedagog, care și-ar pune un scop, ar ajunge la ceea ce am ajuns eu, poate și mai sus. Dar trebuie să ai scopul bine determinat: dacă merg în concurs, merg pentru a câștiga și pentru a face față provocărilor”, susține Aurelia Mihailiuc.

Aurelia Mihailiuc este învățătoare la Școala Primară nr. 21 „Spiridon Vangheli”. Munca și perseverența i-au adus premii în valoare totală de 60 de mii de lei.

„Dacă iubiți copiii, dacă sunteți împătimiți de educație și vreți un viitor frumos, evident, că veniți în fața copiilor!”, îi curajează pe tineri Aurelia Mihailiuc.

Iar Ana Saranciuc este profesoară de chimie cu gradul didactic unu la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți. A câștigat locul doi la concursului național „Profesorul anului” și primul loc la concursul municipal. În total, Ana Saranciuc s-a ales cu premii în valoare de 35 de mii de lei.

„Am cunoscut multe lucruri frumoase, interesante, mulți oameni noi, care m-au învățat prin fiecare probă să împart imposibilul în posibilități. A fost o muncă asiduă, zilnică, împreună cu colegii, care m-au susținut foarte mult. Și, bineînțeles, că au fost mai multe etape, mai multe probe, în care au fost implicați și elevii, anume, la lecția publică”, spune Ana Saranciuc.

Liliana Curinnaia are o experiență de 30 de ani de predare și a câștigat locul doi la concursul municipal „Învățătorul anului”. A primit și un premiu în valoare de 5 mii de lei.

„Pentru asta, desigur, e nevoie de efort, de stăruință. Pentru asta trebuie să sacrifici uneori timpul tău liber, să te aduni, să te concentrezi. Și cel mai important, trebuie să înțelegi ce vrei să faci, ce vrei să transmiți copiilor, ca ei să primească de la asta plăcere, ca ei să plece cu anumite cunoștințe de la lecția respectivă. Acesta a fost scopul principal”, susține Liliana Curinnaia, învățătoarea la Liceul Teoretic „M. Lomonosov” din Bălți.

Reprezentanții Direcției de Învățământ, Tineret și Sport din municipiul Bălți i-au felicitat pe câștigători și i-au mulțumit pentru munca depusă.

„Câștigătorii concursului municipal, tradițional pentru Bălți, au devenit și deținătorii locurilor fruntașe la concursul respublican. Astea sunt premii pe merit, asta e potențial, e nivelul educației bălțene, e fața noastră, e mândria noastră și reprezintă viitoarele reușite ale elevilor noștri. Ne mândrim cu ei pe merit și le dorim multe succese în continuare, sănătate și realizarea tuturor scopurilor fixate”, spune Olga Iurcenco, șef adjunct la Direcția Învățământ, Tineret și Sport, Bălți.

Titlul de Profesorul anuluia fost obținut de

  1. Premiul I în valoare de 10 000 de lei – Saranciuc Ana, profesoară de chimie, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din mun. Bălți, deținătoare a gradului didactic unu.
  2. Premiul II în valoare de 5 000 lei– Svetlana Paholceac, Liceul Teoretic „N. Gogol”, mun. Bălți.
  3. Premiul III în valoare de 3 000 lei– Natalia Pancenco, Liceul Teoretic „D. Cantemir”, mun. Bălți.

La categoria „Învățătorul anului” au câștigat

  1. Premiul I în valoare de 10 000 de lei – Mihailiuc Aurelia, învățătoare, Școala Primară nr. 21 „Spiridon Vangheli”, mun. Bălți, deținătoare a gradului didactic unu.
  2. Premiul II în valoare de 5 000 de lei – Liliana Curinnaia, învățătoare, Liceul Teoretic „M. Lomonosov”, mun. Bălți.
  3. Premiul III în valoare de 3 000 de lei – Natalia Cudalb, învățătoare, Liceul Teoretic „M. Eminescu”, mun. Bălți.

Iar la categoria „Educatorul anului” s-au ales cu diplome și premii bănești

  1. Premiul I în valoare de 10 000 de lei – Irina Ghenga, educatoare, Instituția de Educație Timpurie nr. 18, mun. Bălți, deținătoare a gradului didactic doi.
  2. Premiul II în valoare de 5 000 de lei – Adelina Furtună, educatoare, Instituția de Educație Timpurie nr. 1, mun Bălți.
  3. Premiul III în valoare de 3 000 de lei – Valentina Reabova, educatoare, Instituția de Educație Timpurie nr. 20, mun Bălți.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"