NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Ce-și doresc bălțenii de Anul Nou? Cele mai căutate cadouri

În ajun de An Nou, bălțenii dau fuga pe la magazine, ca să cumpere daruri pentru cei apropiați – suvenire, haine, bijuterii, parfumuri sau jucării. Întrebați ce-și doresc ei cel mai mult, majoritatea spun cam același lucru – să se termine cât mai curând pandemia și să-i aibă pe cei dragi mereu alături.
   

„Pe vremea noastră, cu Covid, sănătatea. Sănătatea mea, a celor opt nepoți ai mei.”

„Ca toți cei dragi să fie aproape. Pentru că acum mulți au plecat și de aceea cadoul cel mai bun e ca oamenii apropiați să ne fie alături.

„Cadoul ideal? Sănătate. Și, probabil, propriul apartament.

„Brăduțul, Moș Crăciun în jurul brăduțului.

„Să ne adunăm cu toată familia, ăsta e cadoul cel mai bun.

„Ceva nu foarte scump, simbolic.

„Probabil, o vacanță la mare.

„Să fie toți sănătoși. Acesta e cel mai important, acesta e cel mai mare cadou.

„Sincer, cu cât cresc mai mult, cu atât mă conving că nu prea contează pentru mine cadourile materiale. Acum, dat fiind faptul că toți ai mei sunt împrăștiați, și doar de sărbători ne întâlnim, cel mai mare cadou pentru mine e ca toți ai mei să fie acasă”, spun oamenii.

Sănătatea nu se cumpără. Și nu e în puterile noastre să-i aducem acasă pe cei împrăștiați prin lume. Așa că ne bucurăm să oferim celor dragi măcar ceea ce ne permitem. Că, până la urmă, atenția contează.

„Pentru desen, ca să se dezvolte copilul. Jucării pentru cea mică. Și, de asemenea, pentru imaginație.

„Am luat tava pentru bunica.

„De Anul Nou, careva cadouri micuțe. Atmosfera de iarnă să facem la prietenă”, spun bălțenii.

Agenții economici se bucură de vânzări bune, pentru că, de sărbători, fiecare vrea să-i surprindă cu ceva frumos pe cei, pe care-i iubește.

„Bălțenii noștri cumpără mai mult pentru copii. Cercei pentru fetițe și pentru băieței cruciulițe, lănțișoare. Dar și pentru doamne. Inele, cercei. Și doamnele, brățări pentru soți. Cel mai bine la noi se vând inelele pentru cerere în căsătorie și verighetele”, povestește Doina Zaida, vânzătoare-consultant.

Oamenii cumpără pentru cadouri de Anul Nou căni, farfurii, platouri, lumânări parfumate, seturi de jucării pentru brad. De asemenea, iau pentru aceste căni și farfurii pungi festive, cutiuțe de Anul Nou, diferite mărunțișuri, suvenire”, spune Vitalie Serghienco, vânzător-consultant.

Chiar și la salonul auto au crescut vânzările în această perioadă. Doar că acolo rareori cumpără spontan, pentru a face cuiva o surpriză. Oamenii își planifică din timp achiziția, documentându-se bine în prealabil.

Dar înainte de orice cadouri, scumpe sau mai puțin scumpe, oferiți-le celor dragi dragoste, înțelegere și fericire. De cele mai multe ori, asta e de ajuns…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"