NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Ce spun locuitorii din Bălți despre victoria categorică a Maiei Sandu la alegerile prezidențiale

Eu pentru ea m-am rugat. De anul trecut mă rog. Eu o stimez. Ea este o femeie tare bună”, a spus o locuitoare a orașului Bălți. Așa au reacționat unii bălțeni la victoria categorică a Maiei Sandu în fața lui Igor Dodon. În timp ce unii o admiră și o consideră o șansă pentru Republica Moldova, alții, mai pesimiști, vin cu acuzații și pronosticuri sumbre pentru o țară care, în premieră, are o femeie președinte.

Poate ceva s-a schimba spre bine, corupția va fi stopată și toate neregulile care s-au petrecut până acum în țară”.

Eu nu sunt mulțumită. Ea a fost prim-ministru și a închis școlile, grădinițele. Dar viitor nu avem cu ea”.

Ea nu va face treabă”.

Eu sunt foarte bucuros că ea a câștigat și îi urez să fie un președinte de cinste și să dea o speranță moldovenilor și oamenii să fie mulțumiți de ea”, au menționat bălțenii.

La Bălți, pentru Maia Sandu au votat peste 19 mii de persoane, cu 10 mii mai puțin decât pentru candidatul independent Igor Dodon.

Eu sunt bucuros. A căzut o piatră de pe umerii mei cât am retrăit. Să dea Domnul să aibă sănătate și să facă doar bine.Să trecem în Europa vreau, mai am vreo 10 ani de trăit și sper să fie totul bine”.

Totul s-a întâmplat peste hotare. Ei au organizat totul. Cum se vorbea la televizor duceți-vă și votați pentru Maia Sandu și să ne arătați poza, apoi veți primi 400 de lei. Asta se numește dreptate”.

Unii bălțeni au mulțumit diasporei care s-au mobilizat masiv, au stat ore la rând în frig și în ploaie pentru a vota un președinte care-i reprezintă.

S-au unit toți și au mers la vot, s-au săturat de așa viață”.

Sunt băieți buni, bravo!”.

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. CEC a declarat valabile 1.633 de voturi din totalul de 1,65 de milioane exprimate.

Pentru Maia Sandu au votat 943 de mii de alegători (57,75%), iar Igor Dodon a acumulat peste 690 de mii de sufragii (42,28%). Diferența dintre cei doi este cea mai mare din istoria scrutinelor prezidențiale în țara noastră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata