NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cea mai bună studentă din Bălți: Mulți consideră că diploma de licență este doar un act

Pentru ea, Ziua Internațională a Studenților nu este motiv pentru distracție, ci o zi în care face totalurile și își pune noi obiective. Vorbim despre Veronica Gușan, cea mai bună studentă a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, care nu are timp de filme, cluburi sau petreceri, pentru că studiile îi consumă aproape tot timpul.

Chiar îmi ia foarte mult timp să reușesc și la ore, și la activități extracurriculare, și la activități care nu țin de universitate. În ultima perioadă nu știu când a fost ultima dată să-mi pot permite să îmi acord o oră să privesc un film, sau să ies la o plimbare, pur și simplu nu îmi ajunge timp pentru asta, spune Veronica Gușan, studentă USARB.

Tânăra beneficiază de Bursa Republicii, pe care a obținut-o grație perseverenței și dorinței de a se implica în activități extracurriculare.

Studenții, nu toți, dar foarte mulți studenți consideră că nu trebuie să muncească. Mulți consideră diploma de licență doar un simplu act, pe care îl țin într-o ramă drăguță pe un raft, mulți consideră că studiile superioare nu au valoare. Ei fac studii doar ca să fie angajați în câmpul muncii fără probleme. Chiar consider că studenții în ziua de azi sunt mai lenoși, a adăugat Veronica Gușan, studentă USARB.

Studenții spun că în fiecare an, pe 17 noiembrie, sărbătoresc. O vor face și astăzi, în pofida pandemiei și a restricțiilor impuse.

Cu prietenii la o masă, poate într-un bar sau club. 

Ne gândim încă, nu am plănuit nimic. 

Cu grupa. Încă nu știm unde, posibil la Andy’s. Toată grupa ne-am organizat. 

Această zi, pentru mine înseamnă că și noi am fost luați în seamă, și mai avem un motiv în plus să ne mai odihnim.

O zi în care noi contăm mai mult, care ne reprezintă.

Este o sărbătoare foarte plăcută, este o zi pentru toți tinerii, mai ales pentru noi studenții este o zi deosebită, ne simțim mai liberi, chiar și în fața profesorilor, toți ne felicită, ne simțim mai alintați.

Rectorul universității bălțene, Natalia Gașițoi a felicitat studenții și i-a îndemnat să culeagă ce este mai bun și util din tot ce le oferă studenția.

Tuturor studenților le-aș dori în primul rând multă sănătate, le-aș dori să nu piardă timpul, să muncească mult, să învețe, să aibă voce pentru a-și cere drepturile lor, acolo unde cumva sunt încălcate. Le dorim studenților mult curaj, optimism, să fie sârguincioși și perseverenți în tot ceea ce fac, a declarat Natalia Gașițoi, rector USARB.

În Republica Moldova sunt aproape 57 de mii de studenți.

 

1 Comentariu
  1. bojica spune

    lijb blea snu zica ca nu lucrați

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"