NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cea mai frumoasă alee din R. Moldova, în reparație. Cât costă renovarea străzii istorice din Fălești

După lungi așteptări, strada centrală din Fălești, construită pe timpul lui Ferdinand I și declarată drept cea mai frumoasă alee din Republica Moldova, în sfârșit este reabilitată. Specialiștii au demarat deja lucrările, care, în mare parte, sunt efectuate manual, pentru a nu distruge piatra de granit. Aceasta va fi remontată, iar drumul istoric își va păstra aspectul.

„Demontarea pavajului existent de pe strada Ștefan cel Mare, demontarea trotuarelor de pe stânga și dreapta, dar și construcția canalelor de scurgere a apelor pluviale pe stradă și partea stângă a trotuarelor. Este cel mai modern sistem de scurgere a apelor pluviale”, a declarat Alexandr Severin, primarul orașului Fălești.

Lucrările au loc în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană, implementat pe ambele maluri ale Prutului. Reabilitarea străzii va costa peste un million de euro. 550 de mii au fost alocați de UE, iar jumătate de million reprezintă investițiile locale.

„Drumul respectiv a fost construit în perioada interbelică, între cele două războaie mondiale, între anii 1938-1939, are aproape 80 de ani și este un obiect foarte important pentru oraș, dar și pentru țară”, a menționat Vladimir Rogaciov, manager de proiect.

Strada Ștefan cel Mare din Fălești a fost construită cu piatră de granit de către prizonierii nemți, plăcile fiind amplasate la o adâncime de jumătate de metru.

„E foarte important. Ne bucurăm pentru viitor. Schimbările sunt spre bine.”

„Tot ce se face pentru oraș este bine.”

„E clar e foarte bine. Suntem o țară civilizată. O viață avem și trebuie să avem codiții și să trăim ca într-o țară civilizată”, au spus oamenii.

Lucrările de reabilitare a monumentului istoric ar urma să dureze până la sfârșitul acestui an.

2 Comentarii
  1. […] Specialiștii au demarat deja lucrările, care, în mare parte, sunt efectuate manual, pentru a nu distruge piatra de granit. Aceasta va fi remontată, iar drumul istoric își va păstra aspectul, transmite NordNews. […]

  2. […] După lungi așteptări, strada centrală din Fălești, construită pe timpul lui Ferdinand I și declarată drept cea mai frumoasă alee din Republica Moldova, în sfârșit este reabilitată. Specialiștii au demarat deja lucrările, care, în mare parte, sunt efectuate manual, pentru a nu distruge piatra de granit. Aceasta va fi remontată, iar drumul istoric își va păstra aspectul, relatează NordNews. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"