NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Cea mai tânără victimă a COVID-19 din republică, petrecută la Bălți pe ultimul drum

Lacrimi și durere în familia tinerei de 23 de ani din Bălți, care, potrivit medicilor, a murit din cauza coronavirusului. Maria Șevcenco a fost petrecută azi pe ultimul drum, într-un sicriu închis. 


Tânăra a fost internată la Spitalul Clinic Bălți în seara zilei de luni, 27 aprilie. Tatăl Mariei spera ca fiica lui să revină acasă în doar câteva zile. Medicii însă i-au adus o veste îngrozitoare. În opinia lor, pacienta de doar 23 de ani a murit de COVID-19. Părinții refuză să creadă în cele întâmplate și dau vina pe incopetența medicilor, susținând că, de fapt, ea a murit de insuficiență renală.

—A murit de insuficiență renală, nu de COVID-19.
—Nu avea simtome de COVID-19?
—Nimic. Ea avea probleme cu rinichii, îndura, i se umflau picioarele, a fost primul semnal. Medicii ne-au spus, că, peste două zile, fiica va reveni acasă. În scurt timp, ne-au spus că a murit. Copilul meu era sănătos, ea doar avea nevoie de ajutor medical calificat, a spus Vasile Lungu, tatăl fetei.

Rudele și prietenii familiei spun că tânăra nu avea simptome de infectare cu noul coronavirus.

—Ea avea probleme cu rinichii din copilărie, dar nu grave.
— ultimele zile de viață, nu avea febră sau alte simptome?
— Nu avea nici febră, nici tuse, nimic.

Potrivit administrației Spitalului din Bălți, tânăra nu se afla la evidența medicului de familie, deși avea probleme de sănătate din copilărie. După deces, au venit rezultatele testatării la COVID-19, care s-au dovedit a fi pozitive.

Am înțeles că, de trei zile, pacienta nu putea să se urineze, semn că avea insuficiență renală severă la domiciliu. Ea a fost internată imediat în secția de reanimare și terapie intensivă, unde i-au fost applicate absolut toate procedurile pentru resuscitare și pentru a-i salva viața, a declarat Ala Condrea, vicedirectorul Spitalului Clinic Bălți.

Doctorul care i-a acordat tinerei primul ajutor medical, a spus la telefon că, plâmânii fetei erau foarte afectați.

Starea pacientei era critică. A fot adusă cu ambulanța. Prezenta dispneie pronunțată. Am colectat analizele necesare, s-a efectuat radiologia. Un plămân clocotea efectiv. Ea mi-a spus că din copilărie are patologie renală, iar la medic nu se adresa, a adăugat Raisa Cotos, medic urgentist.

Maria este cea mai tânără victimă din Republica Moldova a noului coronavirus. Acum o lună, o altă tânără de 27 de ani din stânga Nistrului, a decedat de COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"